Rekvijem za gospođu J.

Requiem for Mrs J.

Žanr: Drama, crna komedija
Zemlja porekla: Srbija
Godina proizvodnje: 2016.
Trajanje: 95 min

Režija: Bojan Vuletić
Scenario: Bojan Vuletić

Glavne uloge: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Vučić Perović, Danica Nedeljković, Boris Isaković, Žika Todorović, Mira Banjac

Programska selekcija: Nacionalna klasa

Projekcije na festivalu Cinema City:
petak, 1. sept 2017. @ 20:30 - Kapija Open Air Cinema

Sinopsis:

Gospodja J, skromna sredovečna žena i bivša administrativna službenica, odluči da: opere sudove, ode u prodavnicu, pronadje stari porodični pištolj. Njime će se ubiti, na godišnjicu kada je umro njen muž. Za 5 dana. Gospodja J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbedjenu. Ali, da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 20 godina. U zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

Režija:

Bojan Vuletić rođen je 1977. godine u Beogradu. Diplomirao filmsku i tv režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nekoliko godina je radio na televiziji B92 gde je režirao najznačajnije dokumentarne filmove i serije. Bio je asistent režije na nekoliko dugometražnih igranih filmova, kao što su: Klopka, Srdana Golubovića, Kordon, Gorana Markovića i Izgubljeno-Nadjeno, omnibus film. Kao ko-scenarista saradjivao je sa Stefanom Arsenijevićem na dugometražnom omnibusu Izgubljeno-Nadjeno i na dugometražnom igranom filmu Ljubav i drugi zločini, za koji je dobio nagrade za najbolji scenario na nacionalnim festivalima u Sopotu i Vrnjačkoj Banji. Kao scrip advisor radio je na projektu Some other stories u režiji: Ane-Marije Rosi, Ines Tanović, Ivone Juke, Marije Džidževe i Hanne Slak. Njegov prvi dugometražni igrani film u srpsko-nemačko-francusko-hrvatsko-madjarskoj koprodukciji, Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem je premijerno prikazan u takmičarskom programu, na festivalu A kategorije u Karlovim Varima. Član je Udruženja filmskih umetnika u Beogradu.