30/07/2013 12:13

Kontroverzni život Snupa Doga na velikom platnu

Uživali smo na njegovom nastupu na ovogodišnjem EXIT festivalu, a sada ćemo gledati film o njemu na festivalu Cinema City!

"Reincarnated" prikazuje život Kelvina Broadusa Mlađeg, od mladog prevaranta u Long Biču, do uspeha kada postaje međunarodna muzička ikona Snup Dog - beležeći njegove uspone i padove, uključujući i gubitak najboljih prijatelja, Tupaka i Nejta Doga. Snupov život oduvek je privlačio kontroverze, mada nikad više nego nakon nedavne odluke da se preobrati i postane Snup Lajon.


Tokom puta u Jamajku, kako bi snimio novi album obojen rege zvukom sa Mejdžorom Lejzerom, Snup uranja u jamajčansku kulturu - od uličica Tivoli gardensa ispunjenih kriminalom do tajnih farmi marihuane na Plavim planinama. Ono što za Snupov neobični život predstavlja vrhunac je krštenje koje su izveli visoki sveštenici Najabingi rastafarijanskog reda.

Planet Rock selekcija je ove godine vrlo odlučna u nameri da nas provode filmskim platnima kroz najpopularnije muzičke žanrove i upozna sa velikim svetskim zvezdama, ali istovremeno predstavi i neke od najznačajnijih i najuticajnijih umetnika andergraund scene.

Najsjajnija "planeta" od svih - Planet Rock!