CON 2022

U susret CON-u: Kako je to izgledalo prošle godine?

Dok se prirpemamo za ovogodišnje izdanje CON-a, od 25. novembra do 1. decembra, koje će sada obuhvatiti i internacionalni filmski festival Cinema City, prisetimo se kako je to izgledalo prošle godine:

Tokom zimskog vikenda, 17. i 18. decembra 2022. godine, tada muzička konferencija CON, kao deo projekta Rivers 2 Communities, spojila je na jednom mestu mnogobrojne važne ličnosti iz sveta kreativne industrije, ali i muzičare i bendove, sa ciljem povezivanja profesionalaca, umetnika i publike kroz ključne reči: 
• Conference
• Confluence
• Concerts
• Connection


Replica Watches Sa stručnjacima iz različitih sektora kreativne industrije, razgovarali smo o značaju međusobnog umrežavanja, o iskustvima na domaćoj i regionalnoj festivalskoj sceni, o klabingu i lajv nastupima, a posebno o tome kako u ovoj industriji „biti samo svoj“. Bavili smo se i art bioskopima i njihovim značajem u aktuelnom društvenom kontekstu, burn out sindromom, mestom vizuelne umetnosti u javnim prostorima i na open air festivalima, ženskom prespektivom i iskustvima u svetu umetnosti i kreativnih industrija, kao i pitanjem sponzorstava kulturnih događaja, a i sami umetnici/muzičari dali su kroz poslednji panel svoj ugao gledanja na ova pitanja.
Muzički deo CON-a obeležili su sjajni bendova iz Srbije i Mađarske kao što su Artan Lili, KOIKOI, Bolesna štenad, Tudósok, Lucy Dreamin', Testet ölt, Tapan.