Film it LouD

Film it LouD projekat predstavlja saradnju između filmskih festivala, DORF iz Hrvatske i Cinema City iz Srbije. Projekat je podržao IPA program prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija koji finansira EU, i predstavlja nastavak prijateljske saradnje sa festivalom DORF iz Vinkovaca.

Baziran na “mirroring” konceptu, Film it LouD je posvećen promociji filma i muzike u pograničnoj oblasti.

Cilj Film It Loud projekta je:

- Stvaranje novih mogućnosti za mlade ljude iz sveta filma i muzike iz Srbije i Hrvatske kroz edukaciju i promociju.

- Promocija savremene filmske i muzičke scene ove dve zemlje u nameri da inspiriše na nove koprodukcije i kreativna prijateljstva.

Tokom jednogodišnjeg projekta održane su radionice u Novom Sadu i Vinkovcima, koje je pohađalo ukupno 40 studenata iz Hrvatske i Srbije. Učesnici radionica imali su priliku da prisustvuju predavanjima renomiranih filmskih profesionalaca iz zemlje, regiona i Evrope, kao i da usvojeno znanje pokažu na praktičnom zadatku - snimanje kratkometražnog filma. Tokom Cinema City i DORF festivala, filmska selekcija Film it LouD predstavila je neka od najatraktivnijih savremenih dokumentarnih i igranih filmova iz Hrvatske u Srbiji, i obratno. Po istom principu uspešno su promovisane i aktuelne alternativne muzičke scene.

Kroz set aktivnosti, projekat Film it LouD doprineo je približavanju i bližoj saradnji u domenu kulture i umetnosti u pograničnoj oblasti dve zemlje. Više informacija na Film it LouD sajtu.