Filming Serbian Danube

Pripremanje Podunavlja za glavnu ulogu u filmovima” je projekat kojim će se promovisati gradovi i opštine na Dunavu kao konkurentne destinacije za snimanje stranih filmova.

Finansiran je od strane Evropske komisije i Austrijske razvojne agencije, a u Srbiji će ga sprovoditi Srpska filmska asocijacija u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj - NALED, Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije - SIEPA, filmskim festivalom Cinema City i upravom grada Smedereva.

cheap replica bags replicabag.me

Cilj ovog projekta:

- Privući u region Podunavlja nove domaće i međunarodne filmske i televizijske poduhvate koji zapošljavaju lokalno stanovništvo, povećavaju profit i promovišu kulturu, istoriju i prirodu mesta u kome se snima film.

Planirana je procena svih kulturnih, istorijskih, prirodnih i privrednih resursa u dunavskom regionu Srbije i formiranje baze podataka ne samo o dostupnim lokacijama za snimanja, nego i o relevantnim dobavljačima i institucijama. Ovim projektom će uz saradnju sa lokalnim vlastima biti utvrđene nadležnosti za iznajmljivanje lokacija i cenovnici, čime će realizacija filmskih projekata biti mnogo lakša, a profit za lokalnu privredu daleko izvesniji.

U okviru ovog projekta na festivalu Cinema City održaće se konferencija ‘’Preparing the Serbian Danube for role in movies’’ u saradnji Srpske filmske asocijacije i festivala Cinema City. Konferencija će ugostiti veliki broj predstavnika filmskih komisija iz dunavskog regiona, te domaćih i inostranih producenata, kao i predstavnike lokalnih uprava i opština relevantnih za pitanje snimanja na Dunavu u Srbiji. Kroz više tematskih panel sesija biće otvorene teme ekonomskog i kulturnog značaja ovakvih projekata, zaštite eko sistema u slučaju istih, kao i pripreme lokacija na Dunavu u smislu pristupačnosti za produkciju inostranih filmova. Više o projektu na filminserbia.com