Cinema Now

Dva dana ispunjena dobrim filmovima i koncertima

Udruženje Cinema City predstaviće svoj novi format događaja - dvodnevni pop-up festival Cinema Now - 26. i 27. oktobra ove godine, u prostoru kulturne stanice Svilara i u Kožari u Novom Sadu.
Naziv Cinema Now oslanja se na istoimenu kampanju koju je Udruženje Cinema City realizovalo pre par godina i koja je imala za cij da skrene pažnju na novu generaciju filmmejkera u Srbiji, koju smo mi tada prepoznali kao najznačajniji i najpotentniji segment filmskog stvaralaštva kod nas. Danas upravo ovi autori čine okosnicu domaće kinematografije. Oni jesu film danas u Srbiji! Zajedno sa svojim kolegama iz regiona ta nova generacija autora stvara fimove koji govore o vremenu u kom danas živimo.

MUZIČKI PROGRAM - 26. oktobra nastupaju E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM

SELEKCIJA FILMOVA
na Cinema Now obuhvata najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona, iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine...

NA REPERTOARU su filmovi:
Vojnici. Priča iz Ferentarija, Take me somewhere nice, Neću da budem luzerka, Posledice, Jedan dan, Juče, Druga strana svega, Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Zamislili smo 4 prostorne zone na kojima će paralelno biti emitovani filmovi i jednu veliku koncertnu binu na platou ispred Svilare.

Programi će počinjati u popodnevnim časovima.


Cinema Now po dizajnu najviše podseća na izdanja Cinema City festivala održana u 2015. i 2016. u Kineskoj četvrti. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture. Koristićemo sve segmente kulturne stanice Svilara: plato ispred KS, galerije, prostore na spratu.

U okviru događaja u ponudi će biti i piće i hrana za one koji žele da čitav dan i veče provedu na lokaciji.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.