09/10/2019 06:56

Laureat Palićkog filmskog festivala – Blossom Valley – stiže na Cinema Now!

Iz Mađarske nam u okviru projekta K3CI na festival Cinema Now dolazi ironična pank drama o putovanjima jednog čudnog para pod nazivom - Blossom Valley!

Ovo je film koji postavlja pitanje: Ko su pravi ludaci u ovom poremećenom svetu? Priča u kojoj se prepliću poetske i realističke slike govori o tome kako devojka Bianka kidnapuje dete i nagovara svog ljubavnika Lacija da joj pomogne da zajedno stvore dom… Oni počinju da žive u kamp prikolici, stalno su na putu, beže i od zakona ali i od gomile prevaranata.

Blossom Valley je rezultat udruženog napora grupe entuzijasta, mladih ljudi iz filmske industrije da naprave svoj prvi, pravi dugometražni igrani film, što im je tokom godinu dana nakon premijere donelo 5 nagrada na na prestižnim svetskim festivalima, među kojima su Karlovy Vary International Film Festival i Festival evropskog filma Palić.

Režiju za ovaj film potpisuje László Csuja, scenario László Csuja i Gergő V. Nagy, uloge nose Bianka Berényi, László Réti, Károly Kozma, György Kardos i Róbert Kardos, direktor fotografije je Gergely Vass, montažer Attila Csabai, a producenti su András Muhi i Gábor Ferenczy.


Blossom Valley u Novi Sad dolazi u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.


Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara i u Kožari u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

MUZIČKI PROGRAM - 26. oktobra nastupaju E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM

SELEKCIJA FILMOVA
na Cinema Now obuhvataju najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona: Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija...

NA REPERTOARU su filmovi:
Vojnici. Priča iz Ferentarija, Take me somewhere nice, Neću da budem luzerka, Posledice, Jedan dan, Juče, Druga strana svega, Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.


Blossom Valley Trailer from Hungarian National Film Fund on Vimeo.