10/10/2019 04:00

Zaposlena iz Grčke stiže na Cinema Now

Program festivala Cinema Now upotpuniće i grčko ostvarenje Zaposlena - još jedan film na našem repertoaru koji je imao zapaženo pojavljivanje na značajnim internacionalnim festivalima, kao što su oni u Torontu, Varšavi, Solunu i drugi.

U nameri da pomogne porodici, Panajota se po prvi put u životu zapošljava - kao čistačica. U radnom okruženju suočava se sa okrutnim sistemom eksploatacije i na poslu provodi najsrećniji period svog do tada monotonog života. Ali to neće potrajati jer uskoro počinju otpuštanja.

Režiju Zaposlene radio je Nikos Labôt, scenario potpisuju Katerina Kletsioti, Nikos Labôt, glavne uloge igraju Marisha Triantafyllidou i Dimitris Imellos, direktor fotografije je Dionysis Efthymiopoulos, muziku je radio Jean Christophe Onno, a producenti su Maria Drandaki, Julie Paratian i Milan Stojanović.


Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara i u Kožari u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

MUZIČKI PROGRAM - 26. oktobra nastupaju E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM

SELEKCIJA FILMOVA
na Cinema Now obuhvataju najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona: Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija...

NA REPERTOARU su filmovi:
Vojnici. Priča iz Ferentarija, Take me somewhere nice, Neću da budem luzerka, Posledice, Jedan dan, Juče, Druga strana svega, Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.