Muzički program

Na festival Cinema Now 26. oktobra dolaze nam E-Play, Fran Palermo i Bernadet Brešćanski i Viktoria Taškovič Duo, a 27. oktobra Repetitor.

REPETITOR

Kultni garažni, post punk trio Repetitor nastupiće 27. oktobra na zatvaranju dvodnevnog pop-up festivala Cinema Now u kulturnoj stanici Svilara.



Beogradski Repetitor, bez sumnje je jedan od najuzbudljivijih live bendova iz naše zemlje. Repetitor su veoma aktivni koncertno i poslednjih godina obišli su veliki broj festivala u inostranstvu kao što su recimo Sziget, Eurosonic, In Music i mnogi drugi, a nasupali su čak i u Kini i Rusiji!

Repetitor iza sebe imaju tri sjajna albuma: Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008), Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) i Gde ćeš (2016) koji su dobili odlične ocene od strane kritičara.

Njihov zvuk spaja oštar rock‘n’roll, post punk i druge srodne žanrove, a u stilu se oseti uticaj brojnih domaćih i internacionalnih uzora.

Repetitor čine Milena Milutinović, bubanj, Ana-Marija Cupin, bas i glas, i Boris Vlastelica, gitara i glas.

Više o bendu Repetitor:



E-PLAY

Beogradski alternativni sastav E-Play dolazi 26. oktobra na Cinema Now i donosi novosadskoj publici dugo očekivani distorzirani bas, drum & bass ritmove i nežne, atmosferične gitare!


Sastav E-Play iza sebe ima pet studijskih albuma i veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa, od glavne bine Exit festivala, preko koncerta u Parizu za „Dan muzike“, do koncerta u Bolonji povodom „Dana Beograda“. Numere ovog benda našle su se na značajnim domaćim kompilacijama kao što su kompilacija muzike iz filma Munje i kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću.

Sa njihovog albuma „Obični ljudi“, objavljenog 2013, izdvojili su se hitovi „Divan dan“, „Hiljadu ljudi“ i „Ljubica“. Pesma „Divan dan“ osvojila je prvo mesto na mnogim domaćim listama, dobila „Megafon“ nagradu za najbolji singl godine. „Divan dan“ ima preko 3 miliona pregleda na youtube.com i omiljena je pesma publike na koncertima.


Njihov 5 studijski album album „Sloboda“, objavljen 2018. godine, ostvario je veliki broj pozitivnih kritika medija i publike i našao se među prvih 5 na svim godišnjim listama najboljih albuma prošle godine. Drugi singl sa albuma „Srešćemo se neki drugi put“ donosi bendu još jednu „Megafon“ nagradu, a Radio 202 stavlja ga na drugo mesto najboljih singlova 2018. godine.




FRAN PALERMO

Na festival Cinema Now u okviru promocije Nove mađarske umetničke scene i projekta K3CI dolazi indie, rock ‘n’ roll, afro pop koncertna senzacija – Fran Palermo!

Jedan od najpopularnijih bendova iz Budimpešte, mađarsko-kubansko-špansko-grčkog porekla svoje fanove fascinira svežim i jedinstvenim tropskim jungle-rock zvukom ali i uvek prisutnim prizvukom Mediterana.

Bend je osnovan pre 8 godina, a do sada je osim ogromne pažnje publike, dva albuma i nekoliko EP-ja, dobio najviše glasova u nacionalnom talent show programu, nagradu “Discovery of the Year“ na Petőfi Music Awards i nominaciju "Best Hungarian Act”.

Fran Palermo su nastupali na festivalima kao što su holandski Eurosonic Norderslag, slovenački MENT, austrijski Wavves Vienna, kao i na mađarskim festivalima Sziget, VOLT i Bánkitó.

Više o bendu Fran Palermo:



BERNADET BREŠĆANSKI I VIKTORIA TAŠKOVIČ DUO

Nakon Fran Palerma a pre E-Play, publika u Svilari će imati zadovoljstvo da prisustvuje nastupu dua Bernadet Brešćanski i Viktorie Taškovič, koje nam na Cinema Now dolaze u okviru projekta K3CI.

Viktoria i Bernadet će svirati uz neme filmove:
"Crossed Sild" by Lea Vidakovic i "Mothmilk" by Buharov Brothers (Screenplay by Sirbik Attila)

Bernadet Brešćanski je završila Muzičku akademiju u Segedinu na odseku violinčelo. Oduvek je volela da improvizuje i da svira sa različitim bendovima, kao što su Wooden Ambulance (american folk-rock), Secret Man (ambient), November Six (bluegrass altpop), itd. Radila je i kao kompozitorka i violončelistkinja Narodnog pozorišta u Segedinu, u Bekeščabi i u Subotici. Voli da radi filmsku muziku, što se odražava i u njenom novom projektu.

Viktoria Taškovič je studirala je na Filozofskom Fakultetu u Segedinu ruski jezik. Muzikom se bavi od detinjstva, klasičnu gitaru je počela je da svira sa dvanaest godina.  Pre nekoliko godina je odustala od klasike i bavi se punk (Testrablók/HU) i rock and roll (Shut in the Neck/HU) muzikom u Segedinu.  

 

Bernadet i Viktoria su obe aktivne u Segedinu na muzičkoj sceni, a radile su zajedno na različitim projektima, kao i u improvizativnoj muzičkoj radionici, koju svake godine organizuje platforma ”Symposion” u Segedinu. Trenutni koncept ove nove formacije je da uživo sviraju na nemi film.

Fran Palermo, Bernadet Brešćanski i Viktoria Taškovič na festivalu Cinema Now nastupaju u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.


Pro