24/10/2019 11:41

Bernadet Brešćanski i Viktoria Taškovič Duo u Svilari

Nakon Fran Palerma a pre E-Play, publika u Svilari će imati zadovoljstvo da prisustvuje nastupu dua Bernadet Brešćanski i Viktorie Taškovič, koje nam na Cinema Now dolaze u okviru projekta K3CI.

Viktoria i Bernadet će svirati uz neme filmove:
"Crossed Sild" by Lea Vidakovic i "Mothmilk" by Buharov Brothers (Screenplay by Sirbik Attila)

Bernadet Brešćanski je završila Muzičku akademiju u Segedinu na odseku violinčelo. Oduvek je volela da improvizuje i da svira sa različitim bendovima, kao što su Wooden Ambulance (american folk-rock), Secret Man (ambient), November Six (bluegrass altpop), itd. Radila je i kao kompozitorka i violončelistkinja Narodnog pozorišta u Segedinu, u Bekeščabi i u Subotici. Voli da radi filmsku muziku, što se odražava i u njenom novom projektu.

Viktoria Taškovič je studirala je na Filozofskom Fakultetu u Segedinu ruski jezik. Muzikom se bavi od detinjstva, klasičnu gitaru je počela je da svira sa dvanaest godina.  Pre nekoliko godina je odustala od klasike i bavi se punk (Testrablók/HU) i rock and roll (Shut in the Neck/HU) muzikom u Segedinu.  

 

Bernadet i Viktoria su obe aktivne u Segedinu na muzičkoj sceni, a radile su zajedno na različitim projektima, kao i u improvizativnoj muzičkoj radionici, koju svake godine organizuje platforma ”Symposion” u Segedinu. Trenutni koncept ove nove formacije je da uživo sviraju na nemi film.

Bernadet Brešćanski i Viktoria Taškovič na festivalu Cinema Now nastupaju u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.