O nama

Udruženje Cinema City čini grupa mladih kreativnih ljudi i profesionalaca koji deluju na polju kulture kroz različite projekte čiji je zajednički cilj negovanje i promocija pozitivnih vrednosti u društvu.

Najpoznatiji projekat Udruženja jeste Cinema City internacionalni filmski festival koji postoji od 2008. godine. Festival Cinema City je primarno usmeren na promociju mladih filmskih autora i nezavisne produkcije iz zemlje, regiona i sveta, ali i predstavljanju legendarnih autora i ostvarenja kroz revijalne programe festivala, edukaciji i profesionalnom umrežavanju.

Tokom prethodnih izdanja, Cinema City internacionalni filmski festival posetilo je više od 2500 uglednih filmskih profesionalaca iz celog sveta, oko 300.000 ljubitelja filma, dok je prikazano više od 1000 filmova.

Festival je imao čast da ugosti odbor Evropske filmske akademije, svetski značajne reditelje, producente, scenariste, glumce, filmske profesionalce poput Giljerma Arijage, Džulijet Luis, Bele Tara, Šarunasa Bartasa, Nika Pauela, Bruna Šatelina, Lorons Hersberg i brojne domaće i regionalne filmske zvezde.

Pored uspešne organizacije Festivala, Udruženje Cinema City aktivno radi na realizaciji projekata od kulturnog, edukativnog i turističkog značaja podržanih od strane evropskih fondova i fondacija, poput FeeLMS for CreativityMala škola kreativnostiDanube Festivals Network, Fresh Danube Films, Film it LouD i drugih projekata koji u svom fokusu imaju mlade i njihovu kreativnost.
O Nama

  • O nama