23/09/2019 04:38

E-Play na festivalu Cinema Now

Beogradski alternativni sastav E-Play dolazi 26. oktobra na Cinema Now i donosi novosadskoj publici dugo očekivani distorzirani bas, drum & bass ritmove i nežne, atmosferične gitare!

Da podsetimo, dvodnevni pop-up festival Cinema Now zakazan je za 26. i 27. oktobar ove godine, u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Osim benda E-Play koji će svirati prvo veče, za drugo veče festivala već je najavljen Repetitor, a uskoro slede i druge najave, kako muzičkog tako i filmskog programa.

Na Cinema Now nas, kako je već najavljeno očekuju: dobri filmovi, energične svirke, razgovori sa umetnicima i sve to u veoma atraktivnom industrijskom prostoru, u popularnoj novosadskoj Svilari.


Sastav E-Play iza sebe ima pet studijskih albuma i veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa, od glavne bine Exit festivala, preko koncerta u Parizu za „Dan muzike“, do koncerta u Bolonji povodom „Dana Beograda“. Numere ovog benda našle su se na značajnim domaćim kompilacijama kao što su kompilacija muzike iz filma Munje i kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću.

Sa njihovog albuma „Obični ljudi“, objavljenog 2013, izdvojili su se hitovi „Divan dan“, „Hiljadu ljudi“ i „Ljubica“. Pesma „Divan dan“ osvojila je prvo mesto na mnogim domaćim listama, dobila „Megafon“ nagradu za najbolji singl godine. „Divan dan“ ima preko 3 miliona pregleda na youtube.com i omiljena je pesma publike na koncertima.


Njihov 5 studijski album album „Sloboda“, objavljen 2018. godine, ostvario je veliki broj pozitivnih kritika medija i publike i našao se među prvih 5 na svim godišnjim listama najboljih albuma prošle godine. Drugi singl sa albuma „Srešćemo se neki drugi put“ donosi bendu još jednu „Megafon“ nagradu, a Radio 202 stavlja ga na drugo mesto najboljih singlova 2018. godine.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture“.

Više o Cinema Now događaju pročitajte NA OVOM LINKU.

Više o E-Play: