02/10/2019 03:37

Film „Ti imaš noć“ premijerno na Cinema Now festivalu!

Prvi film koji sa velikim uzbuđenjem možemo da najavimo za festival Cinema Now jeste „Ti imaš noć“ reditelja i scenariste Ivana Salatića.

Uloge u ovoj drami izuzetnog vizuelnog dometa nose Ivana Vuković, Momčilo Pićurić, Luka Petrone, Nikola Stojanović, Nikola Manojlović, Jasna Djuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka je Jelena Maksimović, snimatelj zvuka Nikola Medić, dizajner zvuka Jakov Munižaba, a kao producenti potpisuju se Jelena Angelovski i Dušan Kasalica.

Film je 2018. godine svetsku premijeru imao na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji, a nedugo zatim osvojio je glavnu nagradu Festivala autorskog filma.

Ovaj film bavi se mikrokosmosom u predgrađu današnje Evrope, životima ljudi koji su došli do margina društva zbog konstantnih političkih i ekonomskih tranzicija u vreme kada su nesigurnost i siromaštvo postali redovno stanje rezervisamo za ovaj deo Evrope; Nakon što kompanija za koju radi bankrotira, a ona ostaje bez posla na brodu, Sanja shvata da nema gde da se vrati osim kući iz koje je otišla. Kao i mnogi radnici ostala je bez posla, oluja dolazi i njen život je na velikoj prekretnici…

Film „Ti imaš noć“ realizovan je u saradnji Crne Gore i Srbije, uz podršku Doha Film Instituta.

Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara i u Kožari u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

MUZIČKI PROGRAM - 26. oktobra nastupaju E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM

SELEKCIJA FILMOVA
na Cinema Now obuhvataju najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona: Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija...

NA REPERTOARU su filmovi:
Vojnici. Priča iz Ferentarija, Take me somewhere nice, Neću da budem luzerka, Posledice, Jedan dan, Juče, Druga strana svega, Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.