13/10/2019 05:51

Taurunum Boy na Cinema Now

Taurunum Boy je još jedan dokumentarac koji će obradovati ljubitelje žanra na festivalu Cinema Now, posle Zemlje meda i Granny Project.


Taurunum Boy je domaći film o dečacima koji ostavljaju utisak da su snažni i žilavi i koji vreme provode u napuštenim zgradama i objektima, prave žurke i voze biciklove... „Njihovi snovi su jedostavni, a njihova ljubav je neuzvraćena“, piše u sinopsisu filma „a ovog leta postaće odrasli“.

Dečaci se zovu Stefan Tarabić, Bojan Nedeljković, Igor i Lazar Revišin i Mateja Eraković. Režiju i scenario za film potpisuju Jelena Maksimović i Dušan Grubin a producentkinja je Jelena Angelovski. Muziku za film potpisuju Smoke Mardeljano, Envelope Cruz i ZMN Omerta.


Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara i u Kožari u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

MUZIČKI PROGRAM - 26. oktobra nastupaju E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM

SELEKCIJA FILMOVA
na Cinema Now obuhvataju najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona: Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija...

NA REPERTOARU su filmovi:
Vojnici. Priča iz Ferentarija, Take me somewhere nice, Neću da budem luzerka, Posledice, Jedan dan, Juče, Druga strana svega, Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.

Taurunum boy_trailer from Jelena Maksimovic on Vimeo.