04/10/2019 04:31

Aleksi na Cinema Now donosi dramu i komediju

Aleksi je film koji nam na Cinema Now donosi lagani, prijatni, opuštajući i uvek privlačni žanr – drama/komedija.

Aleksi je razuzdana 28-godišnjakinja koja nakon završetka studija ne uspeva da pronađe posao, pa je prisiljena da se vrati pod roditeljski krov. U pokušaju da odagna dosadu, Aleksi beži od odgovornosti i upušta se u avanture s nekoliko muškaraca: američkim fotografom Christianom, s kojim je vežu slični interesi, lokalnim muzičarem Goranom, čije tradicionalne stavove ne podnosi, ali ih veže snažna kemija, i starijim, šarmantnim, bogatim slovenačkim plejbojem Tonijem.

Aleksi je film hrvatsko-srpske koprodukcije, režiju i scenario radila je Barbara Vekarić, a glumačku postavu čine: Tihana Lazović, Goran Marković, Sebastian Cavazza, Nataša Janjić, Jason Mann, Aljoša Vučović, Neda Arnerić i Leon Lučev.

Direktor fotografije je Filip Tot, montažer je Dragan von Petrovic, muziku su radili Jura Ferina i Pavle Miholjević, dizajneri zvuka su Zoran Maksimović i Ognjen Popić, a producentkinje su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree.


Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara i u Kožari u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

MUZIČKI PROGRAM - 26. oktobra nastupaju E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM

SELEKCIJA FILMOVA
na Cinema Now obuhvataju najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona: Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija...

NA REPERTOARU su filmovi:
Vojnici. Priča iz Ferentarija, Take me somewhere nice, Neću da budem luzerka, Posledice, Jedan dan, Juče, Druga strana svega, Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.