20/06/2011 13:40

Danas premijerno pogledajte!

Trećeg dana posetioci festivala Cinema City biće u prilici da, u okviru selekcije Exit Point, pogledaju „Crni hleb“ Agustija Viljaronge. Nagrađen sa 9 Goja priznanja, potom Srebrnom školjkom za najbolju glumicu (Nora Navas), film „Crni hleb“ biće prikazan u 18h u sali pet bioskopa Arena Cineplex. U isto vreme na istoj lokaciji u sali dva ne propustite odličnu komediju selekcije Austrija: Fokus pod nazivom „Slučajna otmica gospođe Elfride Ot“!


U 20h u salu dva bioskopa Arena Cineplex sledi domaća premijera filma „Put vetra“ Saša Matijevića. Igrani film “Put vetra” reditelja i scenariste Saše Matijevića uvršten je u program 46. međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima. Posetioci festivala biće u prilici da pozdrave ekipu filma “Put vetra”. To je priča o tridesetogodišnjem TV reporteru koji prolazi kroz težak životni period: odlaskom na zadatak, u njemu se bude intenzivna sećanja na nedavnu prošlost (odlazak voljene žene) koju ne može da preboli, da bi, posle susreta sa neobičnim neznancem u parku, počeo da otkriva stvari, njemu važne a nevidljive i nedostupne običnom čoveku…

U 20:30h u sali pet bioskopa Arena Cineplex, domaća publika moći će premijerno da pogleda film “Obilaznica” Bogdana Apetrija. Šta očekuje Matildu u jednodnevnom odsustvu od zatvora, koje će značajno izmeniti njenu budućnost, saznajte u “Obilaznici”. Nakon projekcije filma, posetioci će biti u prilici da pozdrave glavnu glumicu filma "Obilaznica", Anu Ularu.

Nova selekcija Hungry Days predstavlja ostvarenje “Zamka za rakove” Oskara Ruiza Navije u 21h u Kulturnom centru. Neodoljiv, višestruko nagrađen film „Zamka za rakove" Ruiza Navie predstavlja putovanje u problematičan raj smešten na pacifičku obalu Kolumbije.

22:30h vreme je za domaću premijeru filma “Sutra” Marijana Krisana koja će biti prikazana u okviru selekcije Balkan Box. Emotivna i lepa filmska priča o neobičnom prijateljstvu koje ne poznaje jezičke, ni druge barijere…

Među najintrigantnijim ostvarenjima na ovogodišnjem festivalu nalazi se francuski film "Crna Venera" koji će biti predstavljen u okviru selekcije Exit Point. Kandidat za Zlatnog lava na 67. filmskom festivalu u Veneciji, reditelja Abdelatifa Kešiša, šokiraće vas neverovatnom i istinitom pričom o Sari (Sarki) Bartman. Film će biti predstavljen u 23h u sali pet bioskopa Arena Cineplex.

Domaća premijera savršenog južnokorejskog ostvarenja “Noć i dan” biće prikazana u bioskopu na otvorenom u Porti sa početkom u 23:15h. “Noć i dan” premijerno je prikazan na prestižnom Berlinalu 2008, kada je bio nominovan za Zlatnog medveda. Iste godine osvojio je priznanje za najbolji film na 17. dodeli “Buil” filmskih nagrada.

Lep provod na premijerama trećeg dana festivala Cinema City!

replica handbags