23/06/2011 16:48

Publika privržena domaćem filmu

Prethodnih šest dana na Cinema City festivalu obeležile su rasprodate projekcije za domaće filmove i sjajna atmosfera bioskopa na otvorenom, u kojima se prikazuju favoriti publike među brojnim filmovima. Premijerne projekcije filmova "Oktobar", "Kako su me ukrali Nemci" i "The Box" rasprodate su danima unapred, što govori da publika ostaje privržena domaćem filmu.


Šesti dan festivala, četvrtak 23, u znaku je svetske premijere dugo očekivanog ostvarenja Miloša Radivojevića, "Kako su me ukrali Nemci". Ekipa filma, koju između ostalih čine glumica Jelena Đokić, Svetozar Cvetković, glumac i producent filma, kao i glumci Dara Džokić, Gordan Kičić i Boris Isaković, stigla je u Novi Sad. "Kako su me ukrali Nemci" je autobiografska drama koja predstavlja deo trilogije, koju čine i dva prethodna Radivojevićeva ostvarenja "Buđenje iz mrtvih" i "Odbačen".

Iste večeri biće prikazano ostvarenje "Tilva Roš", autora Nikole Ležaića. U pitanju je jedan od naših najnagrađivanijih filmova u poslednjoj deceniji. Nakon 11 nagrada na 17 festivala u 2010, odličnog prijema kod inostrane publike i kritike, film je stekao zaista kultni status u međunarodnim okvirima. Publika će moći da pozdravi ekipu filma "Tilva Roš" nakon projekcije koja će se održati u sali pet bioskopa Arena Cineplex sa početkom u 23h.