19/06/2011 16:16

Premijere drugog dana

Novi dan festivala Cinema City donosi nove filmske premijere!

Posetioci festivala biće u prilici da uživaju u odličnom ostvarenju norveške rediteljke Marije Sodal, „Limbo“, koje će biti prikazano u okviru selekcije Exit Point sa početkom u 15:30h u sali pet bioskopa Arena Cineplex. Preporučujemo da u 18h progledate neodoljivo zabavnu i vrlo interesantni komediju “Tamara Dru” čuvenog Stivena Frirsa, autora kultnih filmova kakvi su “Opasne veze”, “Kraljica” i “High Fidelity”. U isto vreme i na istoj lokaciji ali u sali 2, biće prikazan film “Amerika iznutra” Barbare Eder, portret šest srednjoškolaca koji žive u malom pograničnom gradu u Teksasu jasno spojeni zajedničkim snom o savršenom životu!


U okviru selekcije Democracy/ Export-Import prisustvujte premijeri novog dokumentarnog filma poznatog domaćeg reditelja, Gorana Radovanovića, “Uz Fidela do kraja” - prvo ostvarenje u srpsko-kubanskoj produkciji. Posetioci će biti u prilici da pozdrave ekipu ovog odličnog dokumentarnog ostvarenja. Film “Uz Fidela do kraja” biće prikazan u bioskopu Arena Cineplex sala 2 sa početkom u 20h.

U okviru selekcije Nacionalna klasa danas će biti prikazana jedna od 4 premijere – film “Ako zrno ne umre” reditelja Siniše Dragina. Ostvarenje Dragina je svoju svetsku premijeru imalo na festivalu u Tokiju, a domaćoj premijeri posetioci festivala moći će da prisustvuju u 20:30h u sali pet bioskopa Arena Cineplex.

Danas nas očekuje i premijera nove selekcije festivala Hungry Days – “Gospodov BMW” Žan-Šarla Ija, u kom se život glavnog junaka potpuno menja kada mu se prikaže misteriozno biće... Film “Gospodov BMW” biće prikazan u Kulturnom centru sa početkom u 21h.

Kako pronaći srodnu dušu u gradu od tri miliona ljudi možete saznati u odličnoj komediji “Zidovi koji nas dele” Gustava Toreta, filmu selekcije 360° koji će biti premijerno prikazan u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti u 21:15h.

U okviru specijalnih projekcija festivala premijerno pogledajte “U slavu filmovima: Priču o amričkoj filmskoj kritici” u sali dva bioskopa Arena u 22:30h i iskoristite priliku da razgovarate sa autorom odličnog dokumentarnog film, Džeraldom Perijem, kao i sa selektorkom festivala Cinema City, Dubravkom Lakić.

Delom komedija, delom krimi priča i elegantan kolektivni portret meksičkog društva sa margina, “Leto Golijata”, film selekcije Nobarcode, biće premijerno prikazano u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti u 23:15h.

Lep provod na filmskim premijerama drugog dana festivala Cinema City!