18/06/2011 14:08

Prvog dana festivala premijerno!

Prvi dan festivala Cinema City već u 18h u sali dva bioskopa Arena Cineplex moći ćete da premijerno pogledate film „Pljačkaš“ selekcije Austrija: Fokus. Film Benjamina Hajsenberga je neverovatna istinita priča zasnovana na spektakularnim krivičnim vratolomijama zloglasnog austrijskog Pamp-gan Ronija, kriminalca koji je istovremeno uspešni maratonac i serijski pljačkaš banaka!


U okviru svečanog otvaranja, nakon dodele nagrade za doprinos evropskoj kinematografiji Doroti Keđežavskoj, biće prikazano najnovije ostvarenje ove čuvene poljske rediteljke, “Sutra će biti bolje”, premijerno predstavljeno i nagrađeno na ovogodišnjem Berlinalu. Film o dečačkim snovima o boljem životu, fenomenalne fotografije i izuzetno emotivne priče, biće prikazan u sali pet bioskopa Arena Cineplex sa početkom u 20:30h.

U 21h u Kulturnom centru Novog Sada biće premijerno prikazan film “Tokyo Freeters”, odlična dokumentarna priča o “net izbeglicama”, mladim i visokoobrazovanim ljudima Japana koji uglavnom rade honorarno i primorani su da žive u internet kafeima koji rade 24h sata dnevno.

Svetski filmski hit o kontroverznom umetniku grafita Benksiju, “Exit through the Gift Shop”, ostvarenju koje je prikazano i nagrađeno na brojnim prestižnim festivalima i koje je publika posebno volela, biće prikazano u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti sa početkom u 21:15h.

Projekat “Život u jednom danu” Kevina Mekdonalda, iza čije produkcije stoji čuveni Ridli Skot, smatra se jednim od najlepših filmskih oda životu. Kao velika filmska vremenska kapsula ovo ostvarenje okuplja neke od najboljih snimaka podignutih na YouTube, arhivirajući lepote i vrednosti jednog dana, 24. jula 2010, iz celog sveta. “Život u jednom danu” biće prikazan u sali dva bioskopa Arena Cineplex u 22:30h.

Odlična komedija Moragana Mekinona “Magarci” biće premijerno prikazana u 23h u sali pet Arene Cineplex. O moćima hip-hop ritma i porukama koje šalje ovaj snažan zvuk moći ćete da više saznate u ostvarenju “Furiozne sile rime” koje će biti premijerno prikazano u posebnoj atmosferi bioskopa na otvorenom, u Katoličkoj porti, sa početkom u 23:15h.

Lep provod na premijerama prvog dana festivala Cinema City!