04/09/2020 04:09

Snimanje filma Raše Andrića nastavljeno na Hvaru

Nakon Beograda, ekipa filma „Leto kada sam naučila da letim“, na čelu sa rediteljem Rašom Andrićem, preselila se na Hvar, i nastavila snimanje koje će trajati do sredine oktobra.

Klara Hrvanović

Ova duhovita i emotivna filmska priča smeštena je na najsunčaniju lokaciju Jadrana, u središte ostrva Hvar, odnosno gradove Stari Grad i Jelsu, a prati morske avanture dvanaestogodišnje devojčice Sofije, koju igra Klara Hrvanović. U glavnim ulogama pojavljuju se i Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić, a glumačku podelu upotpunjuje grupa talentovanih tinejdžera iz Splita i Beograda.

Snježana Sinovčić i Olga Odanović

Film „Leto kada sam naučila da letim“ je adaptacija istoimene nagrađivane knjige Jasminke Petrović, a režira ga jedan od omiljenih domaćih autora Radivoje Raša Andrić, poznat po filmovima „Kad porastem biću kengur“, „Munje!“ i „Tri palme za dve bitange i ribicu“.

Film „Leto kada sam naučila da letim“ podržao je Filmski centar Srbije, a zahvaljujući ko-produkciji sa Hrvatskom, Bugarskom i Slovačkom, odnosno podršci tamošnjih filmskih centara, ekipa filma je okupila umetničke i tehničke saradnike iz svih pomenutih zemalja.

Premijera filma planirana je za septembar 2021. godine.

Radivoje Andrić

Klara Hrvanović i Snježana Sinovčić