08/08/2022 14:36

Maja E-Play na Cinema City R2C zoni na Vetrenjača festivalu

Još jedno iznenađenje na Cinema City R2C zoni Vetrenjača festivala: Maja iz benda E-Play 11. avgusta nastupa kao DJ!


Maja se kao glavni vokal i basista benda E-play već više od dve decenije ističe kao autentična predstavnica alternativne muzike. Bend E-play postoji od 1998, prvi, istoimeni studijski album izdaje 2000. godine, a popularni postaju nakon filma “Munje” Radivoja Raše Andrića iz 2001. godine u kom su se našle njihove dve numere.

Njihove pesme se mogu čuti i u drugim poznatim filmskim naslovima - „Lavirint“ Miroslava Lekića, „Zduhač zvani avantura“ i „Potera za srećkom“ Milorada Milinkovića. Maja je sa bendom E-play objavila pet studijskih albuma: E-play (2001.), Crime (2005.), Drago mi je da smo se upoznali (2009.), Obični ljudi (2013.) i Sloboda (2018).

Bend je redovan učesnik mnogih značajnih i zapaženih muzičkih festivala: Exit, Mikser, Aprilski susreti u beogradskom SKC-u, Green fest, Arsenal fest u Kragujevcu, NEXT festival u Užicu, Šabački letnji festival, Rock Village u Banatskom Sokolcu. Grupa je u inostranstvu imala dva značajna koncerta, u Parizu za „Dan muzike“ i u Bolonji povodom manifestacije „Dana Beograda“.

U svojoj prebogatoj karijeri Maja je upoznala veliki broj poznatih muzičara, kako sa domaće tako i sa strane muzičke scene, sa kojima je ostvarila odličnu saradnju. Bend je takođe bio učesnik i na „Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je 2021. krajem januara održan u digitalnom formatu. 2021. za pesmu „Sloboda“ dodeljena im je prva nagrada od strane muzičke emisije Radio-televizije Srbije „BUNT“. Ova numera sa istoimenog petog albuma grupe je bila izabrana i za hit godine „Top liste Bunt“, po izboru urednika. Maja ponekad i samo u izabranim prolikama nastupa kao DJ i tada pušta muziku koju voli i neku na kojoj je odrasla, a na njenoj listi nalaze se: Roni Size, Chemical Brothers, Kings Of Leon...

*****************************

Omladinsko i kulturno udruženje Wemsical Serbia osmi put organizuje Vetrenjača Festival u Oromu između 11. i 13. avgusta 2022. godine. Ni ove godine neće izostati stvaralački kampovi i kampovi građenja i uređenja festivala. Neka strnište bude puno života, plešimo i ove godine oko vetrenjače.

Kao i prethodnih godina, donosimo vam širok spektar kvalitetne muzike. Mladi, novi bendovi i stari vukovi dolaze na scene Vetrenjača festa. Izvorna muzika, alternativa, pop, post rock, jazz, klasična, world, gipsy-punk, plesna, ona za sedenje u tišini, za ludačko skakanje u prašini – imamo izbor za sve ukuse. Bendovi bukvalno dolaze sa svih krajeva sveta, od Zanzibara do Velike Britanije. Lista nije potpuna, ali evo prvih imena:

Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU), Henge (UK), Deva (HU), KurtaUtca (RS), Repetitor (RS), Skier & Yeti (RS), BCUC (ZA), bongor (HU), Nemi Pesnik (RS), Óperentzia (HU), HarMálek Orchestr (CZ), Csonka Ferenc és zenekara (RS), KOIKOI (RS), 6363 x LilFrakk (HU), Sara Renar (HR), Dejan Milićević (RS), Dj Budai (HU)…

Organizatorima Vetrenjača Festivala je jako važno da manifestacija iz godine u godinu postane sve zelenija, i da možda jednom stignemo do toga da uopšte ne proizvodimo smeće. Zbog toga je pre par godina izgrađena festivalska kuhinja koja uopšte ne sadrži plastiku, hrana za posetioce se sprema od proizvoda koje se uzgajaju lokalno. Kod nas ni vegetarijanci/vegani neće ostati gladni, veliki je naglasak stavljen upravo na vegetarijansku/vegansku kuhinju.

Tokom izgradnje i uređenja festivala radimo sa recikliranim materijalima, od drveta pravimo sve što možemo, a za uređenje koristimo materijale koji nisu u osnovi plastični, već su velikim delom reciklirani.

kao i dosad, besplatna upotreba bazena, parking, mogućnost za postavljanje šatora na dve lokacije (oko bazen, na strništu), WC, tuš kabine, programi za najmlađe i one malo starije, SoulKitchen, fine mekike, ledeni špricer, proradiće Vetrenjača kujna, mališane očekuje mini – Vetrenjača, u Chill šatoru će se u Čajdžinici služiti čaj, dolazi Tremolo Forte, ali ni popodne nećete provesti dokoni. Osim toga, spremamo još puno iznenađenja! Na festival su dobrodošle porodice, ali i kućni ljubimci, pa nemojte kod kuće zaboraviti klinčuriju, kuce, ali ni bake i deke!


EARLY BIRD/LOKATPATRIOT, tj. ulaznice za prve laste: 3000 RSD (samo Srbija)
KARTE U PRETPRODAJI (online, offline): 3800 RSD / 12.000 HUF / 35 EUR
KARTE ZA OROMČANE: 2500 RSD Kupovina karata na onlajn platformama: http://gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/3580-malomfesztival2022 (Srbija) https://tixa.hu/malomfesztival2022 (Mađarska)
Besplatan ulaz mlađima od 13 godina.

Broj mesta na festivalu je ograničen. Ako preostane karata, moći će da se kupe na licu mesta. Cenu tih karata i dnevnih ulaznica ćemo objaviti naknadno.

Više na: