14/10/2023 11:22

Cinema City ove godine i u Beogradu!

Zahvaljujući strateškom partnerstvu Udruženja Cinema City i Dorćol Platz-a, koje podrazumeva dugoročnu programsku i organizacionu saradnju, Međunarodni filmski festival Cinema City ove godine održaće se i u Beogradu od 3. do 5. decembra.

Prvi Cinema City festival organizovan je 2008. godine sa idejom da okupi mlade autore, publiku i profesionalce i pruži Novom Sadu raznovrstan kvalitetan filmski program iz celog sveta, autentične lokacije na kojima se projekcije održavaju, sjajne koncerte i jedinstven festivalski duh. U 2017. godini, Festival je proslavio 10. rođendan na novoj, magičnoj lokaciji Donjeg grada Petrovaradinske tvrđave u okviru krovne inicijative Gradić fest. 

Ove godine, Cinema City se vraća u novom obliku i prvi put će deo programa biti i u Beogradu.
Pratite nas, prve najave slede uskoro.


O Dorćol Platz-u:
Dorćol Platz je multidisciplinarna art komuna otvorena za sve kreativne ljude, mesto susreta svih koji se zalažu za kulturne i društvene promene.
Dorćol Platz deluje na zajednicu kroz umetnost, obrazovanje i projekte usmerene na aktiviranje i umrežavanje domaćeg i stranog kreativnog sektora. Uključivanjem afirmisanih i neafirmisanih umetnika, studenata, naučnika i svih zainteresovanih pojedinaca i grupa, mladih i starih, teži da postane centar održivog razvoja kroz kulturu, ekologiju, tehnologiju, sport i nauku. Kao urbani prostor koji je otvoren za nove umetničke forme i svetske tendencije, doprinosi širenju kosmopolitskog duha Beograda.