23/06/2016 12:52

Predstavljamo prateći program festivala: Cinema City Paralele

Izložbe "Razlike" i "Total Recover" | Performans "Graffiti Light u Skejt parku | Firchie Think Tank muzički program

U subotu, 25. juna počinje 9. Cinema City festival u kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Kapije festivala biće uskoro otvorene za publiku koju očekuju najbolja debitantska svetska, regionalna i domaća filmska ostvarenja, sjajni muzički filmovi, najkreativnija niskobudžetna ostvaranja iz celog sveta, fenomenalni muzički nastupi, razgovori sa filmskim ekipama, ali i uzbudljivi prateći umetnički sadržaji. Među njima su izložba Razlike, kao autentični umetnički izraz studenata Akademije umetnosti, zatim izložba Total Recover u okviru multimedijalnog festivala RE/8* Design Park, kao i performans Graffiti Light u skejt parku Limanskog parka. Ne propustite ni svakodnevne sjajne DJ nastupe u jedinstvenoj atmosferi Firchie Think Tank studija.Cinema City internacionalni filmski festival svoje kapije, već deveti put, otvara u subotu 25. juna u kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Do subote, 2. jula, publika će imati priliku da pogleda preko 60 filmskih ostvarenja u okviru pet raznovrsnih selekcija, među kojima su debitantska domaća ostvarenja selekcije Nacionalna klasa, zatim Fresh Danube Films, najupečatljivija ostvarenja mladih regionalnih filmskih stvaralaca, najveći svetski debitantski hitovi u okviru selekcije 360°, uvek omiljeni muzički filmovi Planet Rock selekcije, kao i Up to 10.000 Bucks, najkreativnija niskobudžetna ostvarenja iz celog sveta. Pored toga publika će uživati u nastupima bendova JINX, u subotu 25. juna i Rambo Amadeus u subotu, 2. jula, kao i brojnim drugim DJ muzičkim nastupima u jedinstvenoj atmosferi Firchie Think Tank studija, među kojima su i Bebi Dol i Uroš Đurić.

Pored ovih sadržaja, kao i prethodne godine, festival posetiocima predstavlja Cinema City Paralele, prateći festivalski program, uzbudljivog umetničkog sadržaja. Među ovogodišnjim sadržajima Paralela nalazi se projekat "Razlike" , autentični umetnički izraz studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, izložba "Total Recover" u okviru multimedijalnog festivala RE/8* Design Park, kao i performans Graffiti Light u skejt parku Limanskog parka.

Jedan od ključnih sadržaja Cinema City Paralela je izložba "Razlike" Akademije umetnosti u Novom Sadu, koju će posetioci imati priliku da pogledaju u prostorima SKCNS Fabrika, Quarter i Indoor Cinema u Kineskoj četvrti, svakog festivalskog dana od 18 do 01h. "Razlike" koje okupljaju profesore i studente Akademije umetnosti u Novom Sadu, prave originalan iskorak iz okvira klasičnih medija, stvarajući jedinstvenu priliku da se po prvi puta pogledaju autentični umetnički izrazi njenih učesnika. Pozivamo sve posetioce festivala, da pored filmskog i muzičkog programa festivala Cinema City, naročito obrate pažnju i posete "Razlike" i uživaju u neverovatnim kreativnim sadržajima.

Cinema City Paralele preporučuju i grupnu izložbu TOTAL RECOVER u okviru multimedijalnog festivala RE/8* Design Park, koji će se održati od 1. do 6. jula u prostoru SKCNS Fabrika. Posetioci Cinema City festivala će imati prilike da pogledaju i ovaj sadržaj od 18 do 01h, a napominjemo da je ulaz na RE/8* Design Park slobodan i za sve ostale koji žele da ga posete. RE/8* Design Park je multimedijalni festival čiji je cilj promocija eko-dizajna. Svake godine akcenat manifestacije je na grupnoj izložbi međunarodnog karaktera koja promoviše domaće umetnike i kreativce koji se bave dekonstrukcijom, kreativnom reciklažom i održivim dizajnom. Akcenat ovogodišnje nedelje eko-dizajna biće na grupnoj izložbi TOTAL RECOVER, kojom će manifestacija biti otvorena. Izložba će obuhvatiti selekciju trideset radova - instalacija, plakata, asamblaža i upotrebnih predmeta nastalih rekonstrukcijom forme, upcycling metodom i primenom etičkih i ekoloških postulata pri kreativnim intervencijama umetnika.

U jedinstvenoj atmosferi Skejt parka u Limanskom parku održaće se, od 25. do 27. juna, Graffiti Light: Painting Performans Live, događaj koji predstavlja specifičan vid ulične umetnosti na originalan način - pred očima festivalske publike. Tokom performansa posetici imaće priliku da upoznaju veštine i talenat tri poznata imena novosadske street art - graffiti scene koji stvaraju pod nadimcima Star, Jars, 100le. Performans će se događati u potpunom mraku, a sjajni novosadski grafiti-umetnici crtaće fluoriscentnim sprejevima i, u prisustvu festivalske priblike, stvarati originalna umetnička dela. Ovaj vizuelno-umetnički spektakl održaće se od 25. do 27 juna sa početkom u 21h. Pozivamo vas da prisustvujete ovom nesvakidašnjem dešavanju i posvedočite stvaralačkom procesu i pomeranju kreativnih granica grafitti umetnosti.
Vidimo se od 25. juna do 2. jula u kreativnoj četvrti!

Želimo vam nezaboravan filmski i muzički program @ #CinemaCity2016!

Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.