23/06/2011 12:52

Izuzetna atmosfera u bioskopu na otvorenom u Dunavskom parku

Juče su u bioskopu na otvorenom u Dunavskom parku odličan filmski program i lepo vreme uslovili da ova lokacija bude jedna od najposećenijih petog dana festivala!

Smeh i pozitivna atmosfera potpuno ispunjenog Dunavskog parka obeležili su projekciju filma „Zduhač znači avantura“. Po završetku posetioci su pozdravili iskrenim aplauzima i ovacijama filmsku ekipu, i nisu se razilazili jer je film, koji je prikazan u 23:15h, obećavao novu filmsku avanturu.

Ostvarenje kontroverznog reditelja Toda Hejnsa, „Velvet Goldmine“, privuklo je posebno mlađu publiku fantazijom o glam-rok heroju, muzičkim kontekstom, šokantnom pričom o životu muzičke zvezde koja je postavila potpuno drugačije standarde, ali i odličnom glumačkom ekipom.

Današnji program obećava podjednako dobru filmsku zabavu u bioskopu na otvorenom! Ukoliko niste pogledali u Porti prvog dana festivala, ne propustite priliku da danas, u 21:15h, pogledate jedan od najprovokativnijih filmova ikada snimljenih – „Exit Through the Gift Shop“ koji govori o kultnom street art autoru Benksiju, tvorcu najzanimljivijih grafita koji su šokirali i privukli pažnju javnosti širom sveta.

23:15h je vreme za repriznu projekciju omnibus filma „Oktobar“. Film koji potpisuje sedam mladih, talentovanih autora, premijerno je prikazan u utorak, 21. juna. Kako su ulaznice za premijeru bile rasprodate danima unapred, posetioci koji nisu pogledali film u premijernom terminu, moći će da ga pogledaju večeras u Dunavskom parku. Autori "Oktobra" su Milica Tomović, Ognjen Isailović, Ognjen Glavonić, Damir Romanov, Dane Komljen, Senka Domanović i Ivan Pecikoza.