12/11/2022 07:58

R2C predstavlja: KOIKOI na CON-u 18. decembra

KOIKOI su kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji - i, da, KOIKOI nam dolaze u Novi Sad 18. decembra na CON!

Osim KOIKOI nastup na CON potvrdili su i Artan LiliTudósokTestet öltLucy Dreamin'Tapan Bolesna štenada o kompletnom programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Uskoro slede nove najave.

KOIKOI je sveže ime na šarenolikoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara i publike neopterećenih pripadnošču pojedinačnim muzičkim žanrovima. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević,  i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji. U početku 2021. godine KOIKOI postaju novi član porodice Mr. Moonleeja, a rezultat je debitantski album 'Pozivi u stranu', koji će pisati istoriju indie–rock muzike u regionu.


KOIKOI će nas začarati transžanrovskim kombinovanjem autohtone muzičke tradicije i savremenih zapadnih trendova (svetsko a naše!). Album 'Pozivi u stranu' donosi onu najprimamliviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vreme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije. Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom će neke podsetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, savremena globalna etno psihedelija – ali najbitnije je, da su ‘Pozivi u stranu' bez sumnje u regionu razred za sebe.

Debitanski album 'Pozivi u stranu', na kojeg je regionalna indie scena čekala barem deceniju, je biser za sve, koji ste na vreme shvatili, da je napredni pop novi punk.

O NJIMA SU REKLI:

„KOIKOI: Bez sumnje, regionalni album godine“
Muzika.hr
„Najbolje novo ime beogradske scene“
Ravnododna
„Retko se dešava da na našem jeziku slušamo ovako inspirativnu, višeslojnu muziku koja izmiče kategorijama, te ubedljivo ispričan album, napravljen s konceptualnom svešću i za ozbiljno slušanje“
Dragan Ambrožić, Nova.rs