19/11/2022 04:32

R2C predstavlja: Bolesna štenad na CON-u 18. decembra

Bolesna štenad će u nedelju 18. decembra 2022. godine nastupiti u Fabrici SKCNS u okviru našeg događaja CON i projekta Rivers 2 Communities..

Osim benda Bolesna Štenad nastup na CON potvrdili su Artan LiliTestet ölt, TudósokLucy Dreamin', Tapan i KOIKOIa o kompletnom programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Uskoro slede nove najave.


Bend Bolesna Štenad nastao je 2010. Ovaj beogradski pank bend prepoznat je već na početku karijere po oštrim, satiričnim tekstovima, brzim rifovima i žestokim, zanimljivim nastupima na kojima su članovi benda često kostimirani. Zbog toga nije neobično što su njihovi koncerti redovan deo programa najznačajnijih muzičkih festivala i koncertnih prostora širom regiona. 
Prvi album Loše, Loše (2011) snimljen je u studijima Underground i Srbijashumex i iste godine je proglašen za najbolji album po izboru publike i kritike u emisiji „Gruvanje“ RTV-a. Sa ovog albuma izdvajaju se pesme „HimnaInfostanVikend i Letnji hit i postaju svojevrsne generacijske himne kao dokument vremena u kojem su nastale. U takmičarskom delu festivala Dan D posvećenom sećanju na Milana Delčića-Delču 2013. osvajaju prvu nagradu.
Drugi studijski album „Desiće se lepe stvari" izdali su krajem februara 2015. za izdavačku kuću RockSvirke Records. I na ovom albumu Bolesna Štenad britko i duhovito opisuju stvarnost u kojoj žive, nevezano da li govore o stanju na srpskoj rok sceni ili državi uopšte. Pesme Multietnička atrakcija”, Komšinice” i Život je lep” dobijaju status kultnih, a Bolesna Štenad status ozbiljnog benda koji ima mnogo toga da kaže i pokaže na sceni i van nje.
Godine 2019. izdaju treći album pod nazivom Gde su te manekenke, gde je taj kokain”, i potpisuju ga za Maskom records. Producent i snimatelj na albumu je Nikola Vranjković, koji takođe učestvuje u snimanju gitarskih deonica i aranžiranju pesama.
Bolesna Štenad su: Aleksandar Marković Lama (vokal), Zoran Mladenović Kiza (gitara), Marko Jablanov Džeb (bas gitara), Marko Šolić Šulc (gitara) i Dario Ilinčić (bubnjevi).