12/12/2022 09:38

R2C predstavlja: Testet ölt na CON-u 17. decembra

Testet ölt će u subotu 17. decembra 2022. godine nastupiti u Fabrici SKCNS u okviru našeg događaja CON i projekta Rivers 2 Communities..

Osim benda Testet ölt nastup na CON potvrdili su Artan LiliBolesna štenadLucy Dreamin'TudósokTapan i KOIKOIa o kompletnom programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Uskoro slede nove najave.

Testet ölt je eksperimentalni rok bend iz Temerina osnovan 2011. godine od strane protagonista lokalnih alternativnih i pank bendova sa vojvođanske scene iz 90-ih godina. Ova odrednica muzičke ekspresije benda figurira usled nedostatka odgovarajuće definicije koja bi odražavala različite muzičke uticaje. Ukratko, osnovu benda čine otvorenost, svesnost, kritičko-eksperimentalni i andergraund pristup muzici. U skladu sa tim, zvuk benda se u poslednjih deset godina (manje-više prikladno) opisuje kao post-rock, no wave, noise rock, alternative, krautrock, progressive punk i sl.

Prva dva albuma benda je izdala najstarija nezavisna etiketa sa ovih prostora Slušaj Najglasnije iz Zagreba, dok je treći album Discontent (maj, 2021) izdat na kaseti od strane novosadske etikete Idiotski Internat.


Bend čine:
Laslo Lenkeš – gitara
Dalibor Grujičić – bas
Akoš Cini – sintisajzer, efekti
Filip Đurović – bubnjevi