29/11/2022 08:13

R2C predstavlja: Tapan na CON-u 17. decembra

Tapan će u subotu 17. decembra 2022. godine nastupiti u klubu Tunnel u okviru našeg događaja CON i projekta Rivers 2 Communities..

Osim grupe Tapan nastup na CON potvrdili su Artan LiliTestet ölt, Bolesna štenadLucy Dreamin'Tudósok KOIKOIa o kompletnom programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Uskoro slede nove najave.

TAPAN je beogradski produkcijski duo jednog od štićenika kluba 20/44 Nebojše Bogdanovića, i Gorana Simonoskog, producenta koji je stajao iza muzičkih projekata Belgradeyard Sound Sistem, Piece of Shh, a ujedno i autor pozorišne muzike za više predstava u Srbiji i Velikoj Britaniji. Obojica su prisutni na beogradskoj i međunarodnoj muzičkoj sceni još od devedesetih godina, a 2015. godine udružuju svoja raznovrsna muzička iskustva u kolaborativnom kreativnom činu koji su nazvali TAPAN. 


Tapan nije obični "elektronski" projekat, i vešto izbegava jednostavne kategorizacije. Ovaj studijski muzički projekat je evoluirao u puni kvartet, gradeći veze između elektronskog zvuka, džez improvizacije i jedinstvenog pulsa istočnjačkog perkusivnog orijentalizma. 


Grupu, pored Bogdanovića i Simonoskog, čine i saksofonista Džemal Al Kisvani, i poznati srpski perkusionista Feđa Franklin, ali se obim saradnje sa drugim lokalnim i inostranim instrumentalistima konstantno širi. 


Do sada su objavili nekoliko albuma i EP izdanja, uglavnom za inostrane izdavače iz SAD, Izraela i Nemačke. Debitantski album "Europa" pojavio se krajem 2017. godine i naišao na veliko odobravanje domaće i inostrane publike, te su usledili i brojni pozivi za nastupe u Italiji, Francuskoj, Izraelu, Maroku, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji i drugim zemljama. Ovaj dvostruki LP odražava atmosferu razočaranja i neizvesnosti o budućnosti Evrope, i sveta u celini. Na albumu se nalazi i jedna zajednička numera sa Radvanom Ghazi Moumnehom, libanskim instrumentalistom baziranim u Kanadi, a ubrzo su usledili i remiksi nekih od ovih numera od strane renomiranih izvođača sa svetske scene. Tapan su takođe, zajedno sa marokanskim bendom Generation Taragalte, objavili album Atlas na prestižnoj britanskoj etiketi Soundway


Dugo očekivani novi album Novi Svet izlazi u septembru 2022. godine za nemački Offen Music

Njihovi nastupi kreću se između slobodnih improvizacija i interpretacije autorskih pesama objavljenih na izdanjima, a pružaju jedan fluidan osvrt na susret živih, tradicionalnih instrumenata i savremene muzičke produkcije. Saradnja je jedan od bitnih aspekata ovog muzičkog projekta, pa se na njihovim snimcima pojavljuju brojni domaći i inostrani muzičari, koji zatim posredstvom renomiranih izdavača ovaj jedinstveni, multi-kulturalni muzički spoj plasiraju na globalnu scenu.  



Tapan čine: 
Goran Simonoski (elektronika, produkcija)

Nebojša Bogdanović (elektronika, produkcija)

Džemal Al Kisvani (saksofon, flauta, udaraljke)

Feđa Franklin (bubnjevi, udaraljke)


Spisak objavljenih izdanja:

The City EP (W.T. Records, WT23, SAD, 2015)

Volumes EP (Crimes of the Future Records, COTF009, SAD, 2015)

Tarantella EP (Malka Tuti Record, MT008, Izrael, 2017)

Europa EP (Malka Tuti Records, MT014, Izrael, 2017)

Europa LP (Malka Tuti Records, MTLP002, Izrael, 2017)

Ghana EP (Malka Tuti Records, MT023, Izrael, 2019)

Atlas LP (Soundway Records, SNDW12038, UK, 2019)

Europa – Abul Mogard Reworks (Malka Tuti Records, MT 0030, 2021)

Twenty EP feat. Decha  (Malka Tuti Records, MT 0032, 2022)

Twenty One EP (Bandcamp, 2022)


Saradnje:

Pavle Popov (Srbija)

Vukašin Đelić (Srbija)

Radvan Ghazi Moumneh (Liban/Kanada)

Black Merlin (Velika Britanija)

Abul Mogard (SAD)

Drvg Cvltvre (Holandija)

Timothy J. Fairplay (SAD)

Decha (Španija)



Linkovi:

https://soundcloud.com/tapanbg

https://tapan.bandcamp.com

https://youtu.be/ZYd8l8Z2KQU

https://www.youtube.com/watch?v=Iov3hsSpiIw

https://youtu.be/gI8vZ11-aUY

https://www.youtube.com/watch?v=v7yk-Kewa68