Arhiva Cinema City 2012.

Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem

Practical Guide to Belgrade with Singing and Crying

Žanr: Romantična komedija
Zemlja porekla: Srbija, Nemačka, Francuska, Mađarska, Hrvatska
Godina proizvodnje: 2011
Trajanje: 87 min

Režija: Bojan Vuletić
Scenario: Bojan Vuletić, Stefan Arsenijević

Glavne uloge: Julie Gayet, Marko Janketić, Anita Mančić, Danijela Štajnfeld, Miloš Timotijević, Andrijana Tasić, Aleksandra Alač, Bojan Krivokapić, Jean Marc Barr, Milena Moravčević, Baki Davrak, Sophie Neister, Nada Šargin,Nikola Vujović,Ana Marković, Branka Petrić, Marija Opsenica-Živković, Đorđe Marković, Hristina Popović Mijin, Leon Lučev, Bojan Navojec, Miomira Dragićević, Mateja Popović, Filip Žarković, Milica Gojković, Dragana Dabović, Bora Nenić, Dejan Petošević

Programska selekcija: Nacionalna klasa

Sinopsis:

Posle teških godina izolacije Beograd se otvorio spreman da primi brojne turiste, biznismene i znatiželjnike koji sa svih strana sveta u sve većem broju posećuju naš grad.

Šta se desi kada se stranci i lokalci susretnu?

Praktičan vodič kroz Beograd, sa pevanjem i plakanjem je savremena romatična komedija o iskušenjima da se pronadje prava osoba, kroz četiri potpuno različite ljubavne priče.

Režija:

Bojan Vuletić je rođen 19. avgusta 1977. godine u Beogradu. Studirao je Pravni Fakultet dve godine. 2007. diplomirao je Fakultet dramskih umetnosti, odsek za filmsku i TV režiju. Do sada je režirao nekoliko igranih i dokumentarnih filmova: Jednostavna ljubavna priča, Žena koju sam iskreno mrzeo, Marija, Milanče i ja, JAZZ na Paliću, Trag, Iz sentimentalnih razloga, Deca iz svemira, Fayront, Ljubavnici, A o seksu da i ne govorimo, Suze Dennisa Tita, Vanda nikad ništa ne zaboravlja, My heart and I sa kojima je učestvovao na filmskim festivalima na: Malti, u Berlinu, Raindance festivalu u Londonu, Štukfest festivalu u Mariboru, Moskvi, Skoplju, Bitolju, Sarajevu, Nišu, Paliću, Vrnjačkoj Banji i Beogradu. U produkciji RTV B92 do sada je režirao dokumentarne filmove: ĆURUVIJA i GOBLEN na srpsko-hrvatskom, koji je dobio nagradu Amnest Intertational na festivalu u Motovunu 2004. godine i dokumentarnu TV seriju od osam epizoda SAV TAJ FOLK, jednu od najgledanijih serija na televiziji te jeseni.

Po njegovim idejama reditelj Stefan Arsenijević snimio je filmove: MALA JUTARNJA PRIČA i IZVANREDNA VERA (deo omnibusa LOST AND FOUND)


 

Povezani članci: