Arhiva Cinema City 2010.

Plavi voz

Blue Train

Žanr: Komedija
Zemlja porekla: Srbija
Godina proizvodnje: 2010.
Trajanje: 106 min.

Režija: Janko Baljak
Scenario: Janko Baljak

Glavne uloge: Sanja Popović, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Aleksandra Tomić, Suzana Lukić, Nebojša Milovanović, Lena Bogdanović, Goran Sultanović

Programska selekcija: Nacionalna klasa

Sinopsis:

Vojislav i Anica, drug i drugarica iz razreda, zaljubljeni su jedno u drugo. Slučajno uključuju razglas dok vode ljubav, na dan Titove smrti, i prekidaju program koji je emitovan u školi povodom najtragičnijeg događaja u tadašnjoj Jugoslaviji. Ovaj događaj povešće ih u igru osvete, ljubomore i strasti, koja se neće završiti ni godinama nakon ovog događaja.

Režija:

Diplomirao filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Jedan je od osnivača filmske i televizijske produkcije beogradske nezavisne radio stanice B92 u čijoj je produkciji režirao veliki broj dokumentarnih filmova. Ovi filmovi su s uspehom prikazivani na domaćim i svetskim festivalima gde su osvajali niz značajnih nagrada.

Filmografija:

Apsolutni sluh (1988), Dugi život bračnog para Kos (1990), Bilo jednom u Srbiji (1991), Vidimo se u čitulji (1995), Etnički čisto (1998), 02:06 - Anatomija bola (2000), Mrtvi ubijaju - anatomija bola 2 (2001), Yugend in der twilight zone (2001), Srbija u kontejneru (2003)

(Klik za veću sliku)