Arhiva Cinema City 2012.

Nepravedni svet

Adikos kosmos / Unfair world

Žanr: Komedija | Drama
Zemlja porekla: Grčka/Nemačka
Godina proizvodnje: 2011
Trajanje: 118 min

Režija: Filippos Tsitos
Scenario: Dora Masklavanou, Filippos Tsitos

Glavne uloge: Andonis Kafetzopoulos, Theodora Tzimou, Christos Sergioglou, Sofia Seirli, Ahilleas Kyriakidis, Minas Hatzisavvas, Michel Dimopoulos, Patis Koutsaftis, Makis Papadimitriou, Christos Liakopulos

Programska selekcija: Exit Point

Sinopsis:

Sotiris je policijski islednik u Atini. Opsesivno želi da bude pošten. Osumnjičene prosuđuje prema svom ličnom moralu i protiv zakona. Sa namerom da sačuva jednu nevinu dušu, nenamerno ubija čoveka. Dora, siromašna čistačica, jedini je svedok zločina. Pravedni Sotiris i nepravedna Dora dopadaju se jedno drugom. Ali ljubav, poštenje i pravdu nije lako iskombinovati.

Nagrade:

Silver Seashell, Best Actor - Antonis Kafetzopoulos, Best Director - Filippos Tsitos, San Sebastián International Film Festival (2011)

Reditelj:

Rođen u Grčkoj. Živi u Berlinu od 1998. Studirao poslovnu administraciju i radio kao fotograf, asistent reditelja, muzički supervisor i radio-producent. Studirao filmsku režiju na Nemačkoj akademiji za film i televiziju u Berlinu. Njegov kratkometražni film “Parlez-moi d’ amour” (1994) osvojio je “German State Gold Prize” i bio nominovan za studentskog Oskara. Njegov prvi dugometražni film “My Sweet Home” bio je jednini učesnik na Berlinalu 2001. u glavnoj takmičarskoj selekciji. Film “Plato’s Academy” na Lokarnu 2009. osvojio je nagradu za najboljeg glumca i još dva priznanja - “Ecumenical Prize” i “Youth Prize”. Njegov treći film “Unfair World” prikazan je u okviru glavne takmičarske selekcije na festivalu u San Sebastijanu 2011. 

Povezani članci: