Arhiva Cinema City 2010.

Motel Nana

Motel Nana

Žanr: Drama
Zemlja porekla: Bosna i Hercegovina, Srbija
Godina proizvodnje: 2010.
Trajanje: 92 min.

Režija: Predrag Velinović
Scenario: Ranko Božić

Glavne uloge: Dragan Mićanović, Nikolina Đorđević, Zijah Sokolović, Nikola Pejaković, Mladen Nelević, Ljubivoje Tadić, Dragana Nenadić, Miloš Pjevač, Olivera Viktorović

Programska selekcija: Nacionalna klasa

Sinopsis:

Ivan je profesor istorije u gimnaziji. Bez prijatelja, u školi razgovara samo sa Profesorom matematike i Profankom, koja je zaljubljena u njega. U razredu, za vreme časa, Ivan biva izazvan, nakon čega ošamari učenika.

U promenjenoj i tranzicionoj Srbiji, u kojoj se iskren izliv emocija strogo kažnjava, za Ivana u školi više nema mesta. Na sednici Veća, odlučujućim glasom Profanke, Ivan biva suspendovan i premešten u školu u razrušenom planinskom selu u Bosni.

Na putu upoznaje Jasminu koja se, na poziv prijatelja Hazima, vlasnika motela, vraća iz Nemačke. Ivanova ljubav sa Jasminom, kojom Hazim zapravo želi da se oženi, i još jedan šamar u školi, spajaju Jasminu i Ivana u zajedničkom bekstvu od stvarnosti.

Hoće li boravak u Bosni, u školi u kojoj ima svega osam đaka različite nacionalnosti i uzrasta, u seoskoj sredini koju ne poznaje, u kojoj „ćuška“ detetu predstavlja vaspitnu metodu, pomoći Ivanu da donekle razume život?