Arhiva Cinema City 2010.

Kenjac

Donkey

Žanr: Drama
Zemlja porekla: Hrvatska
Godina proizvodnje: 2009.
Trajanje: 90 min.

Režija: Antonio Nuić
Scenario: Antonio Nuić

Glavne uloge: Aska Jovanović, Blaž Boban, Emir Hadžihafizbegović, Goga Boban, Ljubomir Kapor, Nataša Janjić, Nebojša Glogovac, Roko Roglić, Tonko Lonza

Programska selekcija: Tribute: New Croatian Cinema

Sinopsis

Godina je 1995. Leto kada će se dogoditi Oluja. Boro, čovek godinu i po udaljen od proslave četrdesetog rođendana, sa ženom Jasnom i sinom Lukom nakon sedam godina odlazi u Drinovce, svoje rodno selo u Hercegovini. Želi videi brata koji je sa porodicom uspeo izaći iz Sarajeva. Boro je u konstantnoj svađi sa Jasnom, a s ocem Paškom, kojeg krivi za majčinu smrt, uopšte ne razgovara. U dve nedeljeavgusta 1995. Boro će razrešiti godinama dubok sukob s ocem, naučiće biti bolji muž i otac, a u svemu tome će ne malu ulogu odigrati jedan magarac. 

Trejler

Nagrade

Reditelj:

Antonio Nuić rođen je u Sarajevu 1977. Završio je ADU u Zagrebu. Na festivalu FRKA njegov film “Na mjestu događaja” nagrađen je za najbolji film i najbolji scenario i od strane publike i od strane žirija. “Vratite im Dinamo” dobija nagradu publike za najbolji film. Ovim filmovima sudelovao je na više međunarodnih studentskih festivala, a u Münchenu je i nagrađen.

(Klik za veću sliku)