Arhiva Cinema City 2010.

Gogol Bordello Non-Stop

Gogol Bordello Non-Stop

Žanr: muzički dokumentarni film
Zemlja porekla: SAD
Godina proizvodnje: 2008.
Trajanje: 87 min

Režija: Margarita Jimeno

Glavne uloge: Eugene Hutz, Manu Chao, Oren Kaplan, Susan Donaldson, Eliot Ferguson, Sergey Ryabtsev,Pamela Racine, Elizabeth Sun, Yuri Lemeshev, Fanfare Ciocarlia, Yuri Yunakov

Programska selekcija: Burn Planet Rock

Sinopsis:

Od senzacionalne njujorške rusko-disko scene, sve do svakodnevne turneje sa njegovim bendom Gogol Bordello, Eugen Hutz nas vodi u samu srž njegovog umetničkog života i uticaja. Priča prati Eugena od samih početaka njegove karijere i otkriva na koji način je jedna andergraund legenda postala internacionalni fenomen. Članovi benda, od 25 do 50 godina stari, otkrivaju svoje multikulturalne korene i dele s gledaocima svoje emigrantske ispovesti, kako su postali deo benda i morali da napuste svoje svakodnevne poslove da bi se posvetili turnejama. Ponosan na svoje romske korene, Eugen Hutz peva na romskom jeziku i sarađuje sa najpoznatijim njujorškim džipsi-imenima, kao što su Yuri Yunakov i Piroska Racz. Nakon pet godina zajedničke turneje bend se pretvara u čvrst umetnički kolektiv, u porodicu.

Eugen Hutz, harizmatični frontmen benda, tvrdi da kroz muziku film šalje socijalnu i političku poruku i prikazuje Gogol Bordello tokom nastupa, bilo na svirkama gde su hedlajneri, bilo na koncertima gde su svirali sa imenima kao što su Fanfare Ciocarlia (tradicionalni romski duvački orkestar) i Manu Chao. Sa neizmernom podrškom internacionalnog plemena multi-kulti prijatelja i fanova, Gogol Bordello neprekidno istražuje kreativni pakao i napada ljudsku pasivnost.

Gogol Bordello Non-Stop doseže iza muzike, iza političkog, usmeravajući oči i uši ka umetničkoj revoluciji globalnog doba.

Trejler


(klik za veću sliku)