Arhiva Cinema City 2010.

Edmund u Kneževcu

Edmund in Knezevac

Žanr: Igrani film
Zemlja porekla: Srbija
Godina proizvodnje: 2010.
Trajanje: 22 min.

Režija: Luka Popadić
Scenario: Luka PopadićProgramska selekcija: Up to 10.000 bucks

Budžet: 500

Sinopsis:


Švajcarski advokat Edmund Šonenberger koji se borio u Cirihu za slobodu govora i ljudska prava, razočarao se u društvo i preselio u Kneževac, u najzabitiji predeo Srbije da bi započeo novi život.

Reditelj:

Luka Popadić rođen je 29.09.1980. u Badenu u Švajcarskoj gde je završio srednju školu. Studirao je političke nauke i istoriju u Cirihu. Nakon toga je pohađao školu za oficire u 41. brigadi Švajcarske armije i specijalizovao se za oficira jezičkih veština i eksperta za ispitivanja. Radio je kao grafički dizajner i animator u Cirihu i Berlinu i kao asistent reditelja u Čikagu. Snimio je preko deset kratkih fikcija i dokumentaraca i nekoliko televizijskih reklama i muzičkih spotova. Trenutno je na trećoj godini studija filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Srđana Golubovića i Darka Bajića.

Filmografija reditelja:

„I KEVE VOLE FUDBAL” (kratki film, 2006.), ulogu tumači Lazar Ristovski, u produkciji Zillion Pictures-a, Beograd, 2 min, Mini DV. „DHU OS” (dokumentarni, 2006., 20 min. Mini DV). „JEDNA ŽELJA” (kratki film, 2007.), u produkciji Kvadrata, Beograd, 10min, Mini DV. „ZIDOVI” (kratki film, 2008.), 6 min, Mini DV. „MAMAC” (kratki film, 2009.), 11 min, HD. „MASKENBAL” (kratki film, 2009.), 9min, HD.

(Klik za veću sliku)