Arhiva Cinema City 2010.

Alisa u zemlji čuda

Alice in Wonderland

Žanr: Avantura
Zemlja porekla: SAD
Godina proizvodnje: 2010.
Trajanje: 108 min.

Režija: Tim Burton
Scenario: Linda Woolverton

Glavne uloge: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover

Programska selekcija: The Cool Kidz

Sinopsis:

Život 19-godišnje Alise Kingsli uskoro će dobiti neočekivani obrt. Zaprošena od strane Hejmiša, dostojnog ali dosadnog sina lorda i lejdi Askot, u toku viktorijanske zabave koja je organozovana u njenu čast, Alisa će pobeći, bez objašnjenja, za zecom u mantilu i sa džepnim satom, koga je ugledala kako pretrčava dvorište.

Prateći Belog Zeca preko livade, Alisa će ga videti kako nestaje u zečju rupu i iznenada će upasti unutra za njim. Ona će padati kroz čudan prolaz nalik nekom iz sna pre nego što će se naći u okruglom hodniku sa mnogo vrata. Nakon malo mučenja oko bočice pod nazivom „POPIJ ME“, čiji je sastav smanjuje i torte na kojoj piše „POJEDI ME“ koja je povećava, Alisa će uspeti da nađe načina da prođe kroz vrata i uđe u čudesan svet koji njegovi stanovnici znaju pod imenom Podzemlja.

Barton, koji se u svojim delima često bavio konceptom dvojakih svetova i uvek je slavio autsajdera, nije nikako mogao da propusti mogućnost da da svoje viđenje vanvremenskog klasika „ALISA U ZEMLJI ČUDA“.

Trejler


(Klik za veću sliku)