26/06/2015 09:45

Nacionalna klasa donosi film esej "Okean"

U četvrtak, 2. jula, sa početkom u 22:00, u bioskopu SKCNS Fabrika Indoor Cinema, biće prikazano ostvarenje "Okean" Tamare Drakulić. U filmu rediteljka i protagonistkinja isplovljava sa svojim prijateljem Mateom teretnim brodom ka Havajima. Cilj putovanja je da prospu pepeo tela svog drugara, Tonija, u Tihi okean. Koristeći uglavnom statične kadrove, ovaj intuitivni film predstavlja izuzetno lično putovanje, za vreme kog off-screen komentari dodiruju temu komunikacije, smrti, bliskosti i prijateljstva. Rezultat je lagani, kontemplativni dnevnik koji plovi preko uzburkanih talasa okeana, kroz vreme koje sporo prolazi.Ocean TRAILER from ljuljaska on Vimeo.

Tamara Drakulić je studirala na Akademiji umetnosti u Beogradu, kod profesora Milutina Petrovića. Trenutno pohađa master studije vizuelne antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kod profesora Slobodana Naumovića. Pored filmskih angažmana, sa koleginicom Anom Ivanović, je bila i autorka, muzička urednica i voditeljka nezavisne radio emisije Ljuljaška, na Novom radiju Beograd. Pre ovog ostvarenja snimila je film Ljuljaška (2012).


* * *

Ovde pogledajte listu filmova selekcije Nacionalna klasa.

Ove godine se družimo na potpuno novoj lokaciji, gde će Cinema City ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo. Stoga, informišite se i o ulaznicama i satnici, festival se bliži!

#CinemaCity2015