Viva Vops (Bunt Showcase)


Programska selekcija: Muzički program
subota, 25. nov 2023. @ 20:45 - KS Svilara / Novi Sad

U organizaciji Udruženja Cinema City, od 25. novembra do 1. decembra, biće realizovana dva projekta: Internacionalni filmski festival Cienma City i CON konferencija. SKCNS Fabrika, Kulturna stanica Svilara i Pozorište mladih biće mesto susreta filma, muzike i diskusija na temu umetnosti i kreativnih industrija. 

Na ovom događaju slušaćemo i beogradski bend Viva Vops, pobednika Bunt rok festivala 2017. godine, a nastupiće u Kulturnoj stanici Svilara, u petak, 25. novembra, u okviru BUNT showcase-a.

Viva Vops je osnovan 2016. u Beogradu. Čine ga muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom: Aleksandar Ćurčić (vokal), Marko Janković (vokal), Marko Trajkovski (di-džej i klavijature), Nikola Živanović (gitara), Dušan Kalinić (bubnjevi) i Miroljub Antić (bas gitara).

Ubrzo nakon osnivanja prijavljuju se na Beogradski autorski rok festival-BARF, gde osvajaju treće mesto. Na trećem izdanju Bunt Rok Festivala 2017. Viva Vops osvaja prvo mesto. Sledi prvi spot za singl Uniformisani kriminalac koji počinje da izaziva reakcije ljudi, a pobednička pesma sa BRF 2017. Svuda pivo, pronalazi svoj put do publike.

Na prvom izdanju festivala regionalne muzičke i video produkcije MTS Vision, Viva Vops ulaze u najužu konkurenciju i to u dve kategorije: Najbolji novi izvođač i Najbolja montaža i postprodukcija. Osvajaju treće mesto za spot pesme Uniformisani Kriminalac.

Viva Vops je nastupao na najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu, na kojima su proglašeni za koncertnu atrakciju. Ubedljivi i upečatljivi scenski nastupi dva frontmena, pojačani žestokom svirkom benda čine ih nesvakidašnjim i originalnim. Pored toga smelo se upuštaju u kombinovanje različitih muzičkih pravaca, a njihov zvuk se može opisati kao jedinstvena fuzija repa, panka, roka, metala i popa.