15/06/2012 20:17

Veliko interesovanje za film “Zaustavljen na putu“ čuvenog Drezena

Drezenov poslednji film „Zaustavljen na putu“, nagrađen na Kanskom festivalu, koji će biti prikazan u sali 3 bioskopa Arena sa početkom u 20h u ponedeljak 18. juna, probudio je veliko interesovanje među posetiocima Festivala. Nakon filma poznati reditelj Andreas Drezen održaće master-klas iz filmske režije u okviru programa Cinema Now: Live Academy.


Film čuvenog nemačkog reditelja osvojio je Un Certain Regard priznanje na Festivalu u Kanu 2011. Neverovatno snažna priča o smrti koja slavi život prikazuje glavnog junaka Franka, koji saznaje da je osuđen na samo par meseci života. Pokušavajući da se izbori sa teškoćom prihvatanja neizbežnog: jačanja simptoma bolesti i medicinskim tretmanima, Frank koristi svoj ajfon kao jedan vid emotivnog dnevnika. Kroz borbu i uložene napore, članovi porodice se udaljavaju ali istovremeno nemilo saznanje ih i drži na okupu.

Bez elemenata mračnog, ovaj film, sačinjen po principu „lažnog dokumentarca“, pomirujuće nas upućuje na činjenicu da je smrt deo života, sasvim podjednako kao i rađanje.