25/06/2016 13:45

Večeras počinje 9. Cinema City internacionalni filmski festival

Družimo se od 25. juna do 2. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku

Danas počinje 9. Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 25. juna do 2. jula u kreativnoj četvrti koju čine Limanski park i Kineska četvrt u Novom Sadu. Publici će biti predstavljeno preko 60 filmskih ostvarenja u okviru pet raznovrsnih selekcija na nekoliko festivalskih lokacija.
Cinema City festival otvara premijerno prikazivanje film Sedmica i jedan dan, izraelskog autora Asafa Polonskog
, koji pred novosadsku publiku stiže posle uspeha na filmskom festivalu u Kanu. Iste večeri posetioci će moći da pogledaju novosadsku premijeru uzbudljivog dokumentarnog ostvarenja Zid smrti i tako to u atmosferi bioskopa na otvorenom, kao i debitantsko ostvarenje Nemanje Ćipranića, Amanet. Publika će moći da uživa i u oštroj satiri kapatilazima WiNWiN i odličnim muzičkim filmovima Limunovo drvo i Pako de Lusija: putovanje. Nakon toga posetioce očekuje nastup fenomenalnog benda Jinx koji svojim zaraznim ritmovima uvek obezbede sjajnu zabavu.Ovogodišnje lokacije festivala su Amstel Open Air Cinema u Limanskom parku, SKCNS Fabrika Open Air Cinema u Kineskoj četvrti, prostori SKCNS Fabrika i Quarter, omiljeni Firchie Think Tank Studio, ali i novi Indoor Cinema. I ove godine filmska ostvarenje biće prikazivana na atraktivnoj lokaciji SKCNS Brod Teatar, na koju će ulaz biti slobodan za sve koji žele da je posete i osete deo atmosfere ovogodišnjeg festivala. Ne propustite sjajna debitantska ostvarenja mladih filmskih umetnika u okviru selekcija Nacionalna klasa, Fresh Danube Films i 360°, kao ni odlične muzikčke filmove selekcije Planet Rock i kreativna niskobudžetna ostvarenja u okviru Up to 10.000 Bucks.

U subotu 25. juna, u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, od 19h, kapije Cinema City festivala se otvaraju po deveti put.

Na lokaciji SKCNS Fabrika Open Air Cinema, u 21h, očekuje nas novosadska premijera dokumentarnog filma Zid smrti i tako to, Mladena Kovačevića - uzbudljiva životna priča žene koja od detinjstva vozi motor po zidu smrti na vašarima širom Srbije - zarobljena između melanholičnih sećanja i klaustrofobične egzistencije na poslednjem zidu smrti. Na novoj, atraktivnoj lokaciji - Indoor Cinema prvi film na repertoaru, sa početkom u 20h, je austrijska satira WiNWiN Daniel Hoesla, koja na jedan vrlo moderan način progovara o savremenom kapitalizmu i njegovim predstavnicima koju su sterilni i zamenjivi kao i novac u koji veruju. Na istoj lokaciji, potom, sledi prvi predstavnik Nacionalne klase, debitantsko ostvarenje Nemanje Ćipranića pod nazivom Amanet, u kom se u atmosferi trilera prepliću uvek aktuelna pitanja emocionalne i psihološke izdržljivosti.


U Firchie Think Tank Studiju, sa početkom u 21h, prikazuje se Limunovo drvo, film o kultnoj muzičkoj sceni osamdesetih i prvom bendu legendarnog Milana Mladenovića - obavezan film za sve ljubitelje kinematografije i muzike. Nakon toga ne propustite Party like It’s 1999. DJ Moooka & DJ Timbero su više nego spremni da svojim muzičkim odabirom pruže sjajnu zabavu i fenomenalan provod. Za one koji žele da ovo letnje veče provedu kraj reke, mogu uživati uz najlepše flamenko note koje će se čuti sa SKCNS Brod Teatra, a na kom će se prikazivati film Pako de Lusija: putovanje, o životu maestralnog Pako de Lusije, čiji je autor njegov sin.


Nakon filmske projekcije, na SKCNS Fabrika Open Air Cinema u 23h sledi s nestrpljenjem očekivani koncert sjajnog benda Jinx.Vidimo se od 25. juna do 2. jula u kreativnoj četvrti!

Želimo vam nezaboravan filmski i muzički program @ #CinemaCity2016!

Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.