23/09/2022 04:06

TAKT Fest 2022


Ove godine TAKT Fest je i zvanično ušao u drugu deceniju. Jedanaesto izdanje festivala održava se na Indexovoj Tribini (Jiričekova bb, Liman 1, Novi Sad) koja se nalazi tačno između Keja i Univerzitetskog kampusa.

Septembar je tradicionalno vreme održavanja TAKT-a, te vas sve pozivamo da ponovo zajedno slavimo autentično, interkulturalno i multimedijalno stvaralaštvo, a do nedelje, 25. septembra očekuju nas:

- takmičenje
- koncerti
- tribine
- izložbe
- okrugli stolovi
- filmovi
- žurke

Ove godine predtakt aktivnosti se dešavaju pored Dunava. Oživljavamo reku i spajamo zajednicu u okviru našeg projekta R2C, a sve o tome možete pročitati na ovom linku.

Vidimo se od 22. do 25. septembra, a detaljan program možete da nađete na društvenim mrežama i na www.taktfest.org.

TAKT fest je počeo je kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postao je internacionalni i prepoznatljiv po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva. Takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, a osim u takmičarskom muzičkom delu festivala, učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom višednevnog festivala: filmskom i pozorišnom delu, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

Organizator TAKT festa je Asocijacija Kulturanova, jedna od najuspešnijih organizacija u oblasti kulture iz Srbije, što potvrđuju i brojni internacionalni projekti tokom više od 20 godina postojanja. Kulturanova pokreće interkulturalni i intersektorski dijalog u društvu, podstičući kreativnost mladih kroz umetničku edukaciju, produkciju kulturnih sadržaja i unapređivanje javnih politika u oblasti kulture i mladih. Svoje programe realizujemo kroz četiri programske celine: Teatarnova, Muzikanova, Medianova i Futuranova.