09/08/2023 03:01

Riverside Cinema program

Riverside Cinema

Kultni filmovi pored reke
18. i 19. avgusta // Novi Sad // kod mosta Duga
Powered by: Cinema City & American Corner Novi Sad

Leto 2023. ne može proći bez kultnih filmova na otvorenom!

Obezbedite najbolja mesta jer Cinema City u saradnji sa Američkim kutkom Novi Sad organizuje jedinstveno bioskopsko iskustvo na otvorenom 18. i 19. avgusta od 20.30 časova na keju pored mosta Duga. Ovog puta, predstavićemo vam američke filmove kojima se uvek vraćate, bez obzira na žanr.


U petak 18. avgusta bioskop otvaramo Kjubrikovim „The Shining“ sa početkom u 20.30. Kjubrikov kultni film prati Džeka Torensa i njegovu porodicu koji odlaze u izolovani hotel gde Džek treba da bude čuvar. Izolazija polako, ali sigurno menja Džeka iz korena, a ono što se dešava dalje je filmska istorija.


Jedan od najpoznatijih filmova osamdesetih prati jedan od najpopularnijih filmova desetih godina ovog veka. S obzirom da se njegovo najnovije ostvarenje „Openhajmer“ trenutno prikazuje u bioskopima, odlučili smo da prikažemo jedan od voljenijih Nolanovih filmova, „Incpetion“. Radnja prati Koba (Leonarda Dikaprija) i njegov tim koji pokušavaju da usade ideju u snove Saitovom sinu, gde nailaze na mnoge probleme.


Sa projekcijama nastavljamo u subotu, 19. avgusta, kada takođe u 20.30 prikazujemo čuveni Piksarov film „Wall-E“. Mali robot Voli ostavljen je na zemlji da čisti nered koji su ljudi ostavili za sobom. Na planeti je sam, ali u jednom trenutku to se menja kao i ceo Volijev svet.


Projekcije završavamo prikazivanjem klasika Vudija Alena, „Midnight in Paris“. Gil (Oven Vilson) dolazi u Pariz sa svojom verenicom i njenom porodicom, dok pokušava da završi svoj roman. Na tom putovanju upoznaće Hemingveja, Ficdžeralde, Gertrudu Štajn i mnoge druge zanimljive ličnosti, a ako želite da saznate kako, znate gde treba da budete 19. avgusta.

Program je besplatan i tilovan na engleski jezik bez prevoda na srpski.

U slučaju lošeg vremena pratite informacije na društvenim mrežama.
Američki kutak u Novom Sadu već 18 godina svojim posetiocima pruža mogućnosti za lični razvoj, unapređenje poslovnih veština ali pre svega učenje i korišćenje engleskog jezika kroz konverzacijske klubove, kurseve, predavanja, radionice i pristup bibiloteci sa knjigama, časopisima i filmovima iz SAD-a. Nakon preseljenja na novu lokaciju - Kej žrtava racije 2b, u prelepom prostoru koji gleda na Petrovaradinsku tvrđavu organizuje izložbe, razmene knjiga, radionice medijske pismenosti, promocije prilika za obrazovanje u Americi, i druge vrste programa za podršku mladima i onima koji žele da rade na sebi.