14/11/2022 02:59

R2C predstavlja: Holger Jan Schmidt na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana Con-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Jedan od panelista je Holger Jan Schmidt, jedan od vodećih ljudi u branši evropskih muzičkih festivala, a na CON-u će govoriti o značaju umrežavanja, a o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Holger Jan Schmidt je generalni sekretar evropske festivalske asocijacije „YOUROPE“, najvećeg udruženja evropskih festivala popularne muzike, koje broji više od 100 članova iz 25 zemalja. U svom radu posebno se fokusira na održivost i društvenu odgovornost festivala i muzičkih događaja. Deo njegovih aktivnosti posvećen je projektnom menadžmentu međunarodne „Take A Stand“ inicijative, koja je 2017. lansirana kako bi kreirala pokret koji osnažuje društvenu koheziju i promovisala toleranciju. Takođe, on vodi panevropsku think-tank „GO“ grupu (Green Operations Europe), čiji fokus su održivost i ekološke teme na muzičkim događajima.


Holger je više od dvadeset godina proveo u najvećem nemačkom festivalu sa slobodnim ulazom „RhEINKULTUR“ u Bonu, a danas je buker, konsultant i aktivan u timovima različitih festivala kao što su recimo nemački „DAS FEST“ i „SUPERBLOOM“.

Svojom ekspertizom aktivno doprinosu unapređenju različitih projekata kao što su „3F – Future-Fit Festivals“ (Creative Europe), „FUSION - Festivals as social innovation incubators“ (Erasmus+), „FUTURE FESTIVAL TOOLS - green competency for event professionals“ (Erasmus+), „GEX - Green Europe Experience“ (Creative Europe) and „EVERYWH2ERE“ (HORIZON 2020). Koautor je knjiga „stay SOUND & CHECK yourself“ koja se bavi stresom i mentalnim zdravljem u festivalskoj i muzičkoj industriji i „Sounds For Nature guidelines for environmentally friendly events“.

Holger je muzičar, a diplomirao ekonomiju medija i predavač je na „Fresenius University of Applied Sciences“ u Kelnu i Dizeldorfu.