07/12/2022 05:27

R2C predstavlja: Milan Rakić na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Milan Rakić, jedan od osnivača Festivala srpskog podzemlja i programski urednik (Exit festival, Revolution, Rockmaraton)a o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Milan Rakić je rođen 30. marta 1978. gdine u Tuzli, BiH. Od sredine 90ih godina nastupao u više domaćih i stranih bendova. Od 2000. godine nastupao je sa vodećim heavy metal bendovima na domaćoj sceni May Result i The Stone sa kojima je odsvirao brojne turneje i festivale širom Evrope. Od kraja 90ih aktivno se bavi nezavisnim izdavaštvom kroz Grom Records etiketu.

Nekoliko godina pisao je za vodeće domaće muzičke časpise: Explosive, Rock Express, Metal Express, Metal Hammer.

Od 2006. godine aktivno vodi program na nekoliko bina Exit festivala, uređuje propratni muzički i nemuzički sadržaj i deo je programske selekcije. 

Od 2012. godine vlasnik je MH Concerts firme koja se bavi organizacijom koncerata i drugih umetničkih događaja. MH Concerts 2015. prestaje sa radom i nastaje MM Concerts koji je aktivan i danas i kroz čiji rad je na teritoriji Srbije organizovano više stotina stranih gostovanja respektabilnih imena međunarodne muzičke scene. 

Uređuje radijsku emisiju Ekstremna zona od 2014. godine, kada počinje da radi i na delu produkcije Koncerta godine u Novom Sadu.

Od 2015. godine jedan je od osnivača domaćeg umetničkog festivala Festival srpskog podzemlja koji objedinjuje sve umetničke pravce i predstavlja ih široj publici.

Od 2015. godine uređuje program na nekoliko bina Revolution festivala u Temišvaru, Rumuniji, gde je takođe i deo programske selekcije. 

Od 2019. godine deo je programske selekcije Rockmaraton Festivala u Mađarskoj.

Bio je član žirija na više muzičkih festivala kod nas i u inostranstvu: Bunt Rok festival, Mlade snage NS scene, Mobile Demo Fest, Global Battle Of  Bands u Rumuniji.