11/12/2022 06:49

R2C predstavlja: Csaba Mata na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Csaba Mata, deo organizacionog tima festivala OZORA, a o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Čaba je započeo svoju karijeru kao organizator u budimpeštanskom podzemlju (ZöFi, Recycle Mission Hungary). Organizovao je fleš mobove i Sziget Green Yard i reciklirao delove bicikla. Zatim se 2010. preselio u Pečuj da iskusi kako je živeti u Evropskoj prestonii kulture. Kao član Labor tima, pokrenuo je prvi mađarski prostor za bicikliste, Velosophie. Zatim se 2012. godine pridružio organizacionom timu festivala OZORA. Vlasnik mu je poverio vođenje programske divizije Magic Garden, koja se smatrala potpuno novom u životu festivala u to vreme. Od tada je svet pokreta, lečenja, predavanja i radionica postao definitivni deo festivala. Godine 2015. prihvatio je novi izazov i pridružio se pokretanju Kulturnog centra Szabadkikötő. Od tada radi i kao promoter. Pored OZORE i Szabadkikötő, učestvovao je i u nekoliko međunarodnih projekata. Trenutno živi u malom selu u blizini Pečuja sa suprugom i dva sina.