12/12/2022 09:54

R2C predstavlja: Marijana Bošnjak na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Marijana Bošnjakčlanica udruženja Europa Cinemas, a o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Marijana Bošnjak je magistrirala ekonomiju na studijskom programu Preduzetništvo na J.J. Strossmaier Universitu u Osijeku. Sa iskustvom u strateškom upravljanju rizicima i kriznim situacijama, preuzela je 2007. godine kompaniju Kinematografi Osijek. Potpunom poslovnom i programskom transformacijom u kratkom vremenu, osječki kinematografi našli su se među najuspešnijim bioskopima sa stalnim rastom u broj publike i udelu evropskih filmova u programu, što je rezultiralo i nagradom za najbolji program u Evropi 2015. i 2018. godine i evropskom nagradom za razvoj publike od Europa Cinemas-a 2018. 

Bila je član Komisije za validaciju Europa Cinemas-a u dva mandata do 2017. godine, član žirija na prestižnim filmskim festivalima u Kanu 2015. godine, Karlovim Varima 2011. i 2017. i Miskolcu 2021. godine. Član je Kulturnog vijeća Grada Osijeka i autor je 21 programa iz oblasti filmskog programa i razvoja publike uz stalnu evropsku podršku. Od 2021. godine imenovana je za člana upravnog odbora međunarodne asocijacije umetničkih kina - CICAE i člana udruženja Europa Cinemas. Od 2011. do 2021. godine sprovela je niz edukacija iz oblasti inovacija, razvoja publike, novih medija i novih tehnologija u okviru edukativnih laboratorija evropske bioskopske mreže Europa Cinemas.