09/12/2022 14:39

R2C predstavlja: Igor Puljić Pookie na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Igor Puljić Pookie, producent i DJa o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Igor Puljić – Pookie je DJ, producent, promoter i predavač na SAE Institutu u Beogradu, i radi u muzičkoj industriji više od 25 godina.

Pookie već duže vreme promoviše događaje i za to vreme, doveo je više od 250 stranih di-džejeva i 70 lajv izvođača u Srbiju u nastojanju da podigne srpsku klupsku scenu na svetski nivo. Sarađivao je sa svim značajnijim festivalima u regionu (EXIT festival, Belgrade Beer Fest, Green Beat Festival, Urban Experience, MTV Events, Papaya Club), a bio je i generalni direktor 'Andergraund' i 'Bassment', klubova koji su bili više puta izglasani za najbolje u zemlji. Danas je deo programskog tima Blendera, Barutane i Central Dance Event-a.

Početkom 2000-ih vodio je jedine dve prodavnice ploča u Srbiji u to vreme. Prvo „HMK Music” do 2003. a zatim „Late Nite Productions” do 2006. Obe prodavnice su imale ugovore sa Prime Distribution, PIAS-om i još nekoliko nezavisnih distributera koji su donosili pravu andergraund muziku na elektronsku scenu Srbije.

Kao DJ nastupao je u verovatno svakom klubu u jadranskom regionu, imao rezidencije u najboljim klubovima Srbije, Hrvatske i Makedonije. Pored toga, nekoliko godina kao član Nocturnal Groove porodice iz Velike Britanije, svirao je Nocturnal žurke širom Evrope sa The Shapeshifters, Frankie Knuckles i mnogim drugima.


Produkcijom se bavi već nekoliko godina i objavljuje za Nocturnal Groove i nekoliko drugih kuća širom sveta, a vrhunac tog segmenta njegove karijere je verovatno veoma uspešan remiks Frankie Knuckles – Your Love. Nedavno je sa prijateljima započeo novi projekat pod imenom IDK sa izdanjima za Circus Recordings, Global Underground, LoveInc, Urbana Records, Carioca, Stealth i mnoge druge andergraund izdavačke kuće.

Pored svega pomenutog, Pookie je takođe radio plejliste za nekoliko velikih klijenata širom sveta.

Tokom COVID-a, Pookie je pripremio osnovni kurs muzičkog biznisa za SAE Institutu u Beogradu. Pored predavanja na ovom osmonedeljnom kursu, bio je i gostujući predavač redovnim studentima SAE Beograd.