04/12/2022 06:46

R2C predstavlja: Eva Demeter na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Eva Demeterdirektorka Alexandre Trauner ART/Film Festivala, a o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Eva Demeter je diplomirala na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta u Segedinu, Fakultet umetnosti, 2010. godine. Tokom studija se uključila u organizacioni rad međunarodnih festivala likovne umetnosti i naučnog filma. Prvo je bila sekretar festivala, kasnije predžiri, a potom koordinator za međunarodne odnose festivala. 2019. je bila glavni organizator festivala, a od 2020. je na poziciji direktorke Alexandre Trauner ART/Film Festival.

Takođe je aktivno uključena u organizaciju TISZApART Cinema, gde se bavi odnosima sa publikom, pisanjem, ako i vođenjem domaćih i međunarodnih takmičenja. Godine 2021. objavljena je njena publikacija pod nazivom History of Szolnok Film Festivals. Često predstavlja kompaniju u zemlji i inostranstvu kao član žirija na filmskim festivalima, kao i na treninzima i konferencijama Europa Cinemas i CICAE.