20/06/2014 12:00

Priča o jednoj od najatraktivnijih party destinacija: "Papaya Make Some Noise!"

Priča o Zrće plaži na ostrvu Pag je priča koja je privukla milione partijanera iz celog sveta i stvorila novu sliku o ostrvu Pag i Hrvatskoj. Pre 15 godina, Zrće je bila samo još jedna među među hiljadama lepih plaža hrvatske obale, ne mnogo drugačija od ostalih letnjih odmarališta koja su privlačila lokalne i regionalne turiste, kampere i porodice, sa samo jednim klubom „Kalypso“. Sve do jednog dana, kada je nekoliko mladih vizionara iz Zagreba, već čuvenih po studentskim i tematskim žurkama, prepoznalo potencijal plaže Zrće.


Njihov početak 2002. je bio skroman – open air lokacija sa jednim barom i nekoliko suncobrana. Već sledeću sezonu nazvali su klub Papaya. Istovremeno, odmah pored otvorio se klub Aquarius. Iako ste možda pomislili da je pojava konkurencije nešto negativno, klubovi su zajedno privukli veliki broj mladih željnih fantastičnih letnjih žurki. Posle nekoliko letnjih sezona, Papapya je postala internacionalno poznata, klaberi iz celog sveta počeli su da otkrivaju ovo mesto, tako da je 2010. Papaya postala idealna na nastupe najznačajnijih svetskih DJ-eva. Papaya je prvi klub koji je promovisao Day&Night festival na kome su nastupali 7 od top 10 DJ-eva poput Tiesto, Armin Van Buuren, Swedish House Mafia, Axwell...



Film će biti prikazan u okviru selekcijePlanet Rock u sredu, 25. juna, u kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.