03/09/2017 14:38

Poslednje veče magičnog Gradić festa

Poslednje veče magičnog Gradić festa biće prepuno muzičkog i filmskog sadržaja. Nadamo se da će nam kiša kao i juče biti prijatelj i da će prestati da pada tik pred prve projekcije na otvorenom. Obucite se dobro i prošetajte do Gradića da uživamo u predivnom Podgrađu i večeras! 

U okviru Cinema city filmskog programa festivala večerašnji program počinje projekcijama u zatvorenom bioskopu  Beogradski indoor cinema u 17:00 časova filmom "Povratak", režisera Predsraga Jakšića. Nakon filma Povratak u 19:00 časova počinje projekcija filma Nikole Spasića “Zašto je Dragan napravio orkestar”, a do kraja večeri na ovoj lokaciji publici će se još predstaviti i filmovi “Prljavština” Tereze Nvotove i film Zoltana Bicskei “Snevani snegovi”.


Na otvorenoj lokaciji u Nazorovoj ulici Nazorova open air cinema projekcije će početi u 20:30 časova. Film koji nam stiže iz dalekog Čilea govori o teorijama zavere i borbe “Adrijanin pakt” prvi će biti projektovan na ovoj lokaciji, a nakon njega u 22:00 moćićete da pogledate film Niloke Koja “Stado”, komediju koja će nam pokazati kako izgleda život filma iza kamere. 

Iza Beogradske kapije na lokaciji  Kapija Open Air Cinema večeras ćemo gledati tri filma. U 20:00 počinje projekcija filma “Poslednja porodica” režisera Jana P. Matuszynskog, nakon njega film koji je do sada privukao veliku pažnju publike širom sveta “Gimme Danger” film Džima Džarmuša o muzičkoj legendi Igi Popu počeće u 22:15. Za sve oni koji će ostati na ulicama Gradića do kasnijih sati, na ovoj lokaciji sa početkom u 00:00 časa prikazivaće se film iz Bolivije “Mračna lobanja” režisera Kiro Russoa, koji prati priču mladića i njegovu unutrašnju borbu u surovim uslovima Bolivije. 


Lokacija Rampin put open air cinema, na putu koji vodi od crkve Sv. Juraja ka Tvrđavi, predstaviće kreativnu niskobudžetnu industriju u okviru selekcije Up to 10 000 bucks od 20:30. Takođe, na ovoj lokaciji sa početkom u 22:30 Novosadskoj publici biće premijerno prikazan i film “Kontakt” Mihajla Obrenova, film koji prati novosadske muzičke subkulture u poslednjih dvadeset godina i broji neverovatnih 140 sagovornika. 
 
Ponestite dobro raspoloženje i kišobran! Vidimo se u Gradiću!